Mara komppaa EK:n ehdotusta arvonlisäveron alentamisesta

Elinkeinoelämän keskusliitto EK vetoaa maan hallitukseen, että se reagoisi nopeasti palvelualojen syvenevään hätään. Keinoksi EK ehdottaa tilapäistä arvonlisäveron alentamista seuraavasti: 10 prosentin alv-kantaa alennettaisiin 5 prosenttiin ja ravintoloiden alv:tä laskettaisiin 14 prosentista niin ikään 5 prosenttiin tilapäisesti vuodeksi 2021.

Tilapäinen alv-alennus kohdistuisi EK:n tiedotteen mukaan näin monille koronasta vaikeimmin kärsineille aloille, kuten ravintola- ja ateriapalveluihin, henkilökuljetuksiin, majoituspalveluihin, virkistys- ja kulttuuripalveluihin, kirjoihin ja lehtiin sekä urheilupalveluihin.

– Koronakriisi on romuttanut monien palveluyritysten kysynnän. Hallitus on rajoittanut määräyksillään monien toimialojen toimintaa ja sen myötä tilanne on edelleen pahenemassa. Uhkana on konkurssit ja massiiviset työpaikkojen menetykset, sanoo EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies tiedotteessa.

Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara komppaa EK:n ehdotusta. Mara on matkailu- ja ravintola-alan elinkeino- ja työmarkkinajärjestö. Maran tiedotteen mukaan arvonlisäverojen alentaminen piristää merkittävästi pahoissa vaikeuksissa olevien matkailu- ja ravintola-alan yritysten palvelujen kysyntää ensi vuonna.

– EK:n esitys arvonlisäverojen alentamisesta on erinomainen kädenojennus suurissa vaikeuksissa olevalle matkailu- ja ravintola-alalle, sanoo Maran toimitusjohtaja Timo Lappi tiedotteessa.

Arvonlisäverojen alentaminen hyödyttää Lapin mielestä paitsi Maran edustamia aloja myös syvissä vaikeuksissa olevaa Finnairia kotimaan lentojen osalta, rautatie-, linja-auto- ja taksiliikennettä. Myös lääkkeiden, kirjamyynnin sekä aikakaus- ja sanomalehtien arvonlisäverojen alennus osuu oikeille aloille.

Uudet rajoitukset iskevät rajusti ravintoloihin – "20 000 voi jäädä työttömäksi konkurssien ja irtisanomisten vuoksi"

Toimialakatsaus: Koronan isku työllisyyteen on ollut Helsingin seudulla odotettua lievempi

Helsingin todellinen ravintolalegenda avataan uudelleen – ovensuuhun venäläinen baari

Korona kolahti rajusti Helsingin hotelleihin – "Hinta on alimmillaan nyt kun kysyntää on vähän"

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut