Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Majakkasaarilla-elokuvan kiertue pysähtyy Pornaisissa, Loviisassa ja Sipoossa

Suomen Majakkaseuran uusi Majakkasaarilla-kiertue juhlistaa Kirkkonummen Porkkalan kahden legendaarisen majakan, Rönnskärin ja Kallbådan syntymäpäiviä.

Kiertueen uutuuselokuva Aika Porkkalan majakkasaarilla kertoo kolmesta näillä saarilla eläneestä ihmisestä. Kiertue pysähtyy lauantaina 26. syyskuuta Pornaisissa, Loviisassa ja Sipoossa.

Porkkalan Rönnskärin majakka täyttää tänä syksynä 220 vuotta ja punainen Kallbådan majakka sata vuotta.

Majakkaseura julkaisi elokuussa näistä majakoista kertova kirjan Majakoiden ja luotsien Porkkala. Se kertoo majakka- ja luotsielämän lisäksi alueen vilkkaasta merenkulusta ja monista sodista kolmensadan vuoden aikana.

Toisena elokuvana nähdään majakkaharrastajista ja heidän matkoistaan kertova Matkani majakalle.

Tauon jälkeen nähdään vielä Ahvenanmaalla sijaitsevista Märketin ja Bogskärin majakoista kertovat pienoiselokuvat.

– Suomalaiset majakat sijaitsevat pari poikkeusta lukuun ottamatta pienillä ja usein kaukaisilla saarilla. Varsinkin Porkkalan Kallbåda on tällainen. Saimme siitä idean koota teeman ympärille sekä uusia että jo klassikkoaseman saaneita pieniä filmejämme, kuvaa Majakkaseuran kiertuevastaava Pekka Väisänen syksyn kiertueen tarjontaa.

Majakkaseura myy tapahtuman ajan tuotteitaan kuten Porkkala-kirjaa, joka ei ole kirjakauppamyynnissä. Tuotto käytetään majakoiden kunnostustyöhön ja majakkahistorian tallentamiseen.

Tilaisuus alkaa lauantaina kello 10.30 Pornaisten Halkian työväentalolla (Kalliolantie 4), kello 13.30 Loviisan Kino Marilynissä (Kuningattarenkatu 17) ja kello 16.30 Träskbergan seurantalolla (Nevaksentie 340). Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.