FC Loviisa isännän ottein voittoon sateisessa säässä - viimeinen sarjapeli ensi lauantaina

Oskari Onnila (vas), Joni Perttilä ja Alex Forsström olivat Rambo Toton ohella illan erityisiä onnistujia. Petri Vauhkonen

Petri Vauhkonen

FC Loviisa isännöi lauantaina sateisessa säässä miesten itäisen alueen Nelosen peliä VBO-Areenalla Loviisassa. Lähtökohdat peliin olivat tasaiset, sillä sarjassa FC:llä oli vain piste Korian Ponsia enemmän.

Kosteassa kelissä FC otti alussa otteen ja vei peliä ensi minuutit. Viiden minuutin kohdalla KPonsi iski väkevästi vastaan, mutta Loviisan onneksi hyökkääjän veto avopaikasta epäonnistui.

Sade yltyy ja FC painaa päälle. 14 minuutin kohdalla Oskari Onnila laittaa pitkän avauksen. Pallo on leijailla maalivahdille asti, mutta vastatuuli hidastaa sopivasti ja paikalla Alex Forsström. Forsström murtautuu ja vetää, maalivahti torjuu eteensä ja pallo uudelleen Forsströmille, joka lopulta sijoittaa pallon sisään ja FC 1-0 johtoon.

Alex Forsström jatkoi vahvoja otteitaan ja pohjusti Niko Oravalle kaksi maukasta maalipaikkaa, joista jälkimmäisessä Niko Orava harhautti vastustajan, murtautui sisään ja teki 2-0 sijoittamalla pallon alakulmaan. KPonsi oli kaventaa 20 minuutin kohdalla, kun vastustaja potkaisi pitkän pallon yli vastaan tulleen Joni Perttilän, mutta veto ohi maalin.

FC:llä pallo liikkui. Rambo Toto, Niko Orava ja Atte Samuelsson rakensivat ja kolmas maali oli lähellä, mutta maalivahti torjui vaivoin. Puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin kaunis maali, kun Henrik Nurminen syötti nätisti pystyyn Atte Samuelssonille, joka siirsi Alex Forsströmille ja Forsström iski 3-0.

Kolme minuuttia edellisestä ja Rambo Toto nousi keskeltä, syötti vasempaan laitaan Atte Samuelssonille joka ampui lukemiksi 4-0. FC Loviisa vyöryy päälle ja KPonsi on hätää kärsimässä. Avauspuoliskon viime hetkillä FC:llä kulma, mitä asettui antamaan Patrik Teittinen. Pallo kiersi maalille, mistä Roope Jernvall puski komean maalin ja taululla hulppeat 5-0.

Toisella puoliajalla ei pelin luonne juuri muuttunut. FC hallitsi, mutta kovassa myötätuulessa pystysyötöt karkailivat maalipotkuiksi. Pakkoja oli vaan ei osumia. KPonsikin sai paikkansa lähinnä äkäisistä vastaiskuista, mutta FC:n maalilla Joni Perttilä dominoi alakertaa ja putsasi vastustajan pystypallot pois.

76 minuutin kohdalla Alex Forsström jatkoi syötön päällään eteenpäin Alexander Smedsille. Smeds nousi ja keskitti Niko Oravalle, jonka vedon maalivahti torjui vaivoin. Niko spurttasi irtopalloon, jolloin vastustajan pakki putsasi pallon paineen alla omaan häkkiin ja peli 6-0. Ottelun lopussa Rambo Toto pelasi nätin seinän Alex Forsströmin kanssa ja nosti lopuksi pallon vastustajan maalivahdin yli ja loppulukemat FC Loviisalle 7-0.

FC Loviisa onnistui laajalla rintamalla, mutta erityisesti erottuivat Alex Forsström kärjessä, Rambo Toto keskikentällä, Oskari Onnila puolustuksessa ja Joni Perttilä maalissa, jolle kauden ensimmäinen nollapeli. Valmentaja Joakim Forsström oli pelin jälkeen tyytyväinen.

– Olen erittäin iloinen joukkueen sitoutumisesta. Pelaajamme sisäistivät ja toteuttivat suunnitelmaamme hienosti. Kaikki ansaitsevat ison kiitoksen, mutta itse annan erityismaininnan Henrik Nurmiselle ja Verner Nylundille, jotka omilla suorituksillaan edesauttoivat muiden pelaajien onnistumisia.

FC Loviisa pelaa viikon päästä lauantaina 19.9. kauden viimeisen sarjapelinsä. Kotikentällä VBO-Areenalla klo 15 alkavassa ottelussa vastaan tulee KuP Kulennoisista.

Kommentoi

Mainos: Essi Rantapää

Isot asiat päätetään lähellä sinua

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.