Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Remi ja Kevin Lindholm haastoivat hiihtomaajoukkueen miehiä Vuokatti Aateli Racessa

Vuokatti Aateli Race järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Normaalisti suomalaiset hiihtäjät ovat kokoontuneet tapahtumaan, jossa kilpaillaan rullahiihdossa ja maastojuoksussa, ennen juhannusta. Tämä näkyi myös tuloksissa, huippuhiihtäjät tekivät uusia reitti- ja kisaennätyksiä melkein jokaisella matkalla. Tänä vuonna miesten määrä kilpailuissa rajattiin sataan urheilijaan, jotta järjestäjät pystyisivät tarjoamaan kaikille kilpailijoille samanlaiset rullasukset. Tulijoita olisi ollut paljon enemmänkin. Käytännössä kaikki maajoukkuehiihtäjät olivat mukana mittaamassa syyskuntoaan.

Kilpailut alkoivat lauantai-iltana rullahiihtoprologilla Vuokatinvaaran huipulle. Ylämäki oli 1,7 kilometriä pitkä ja korkeuseroa kertyi 150 metriä. Kaksinkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen kiipesi vaaran huipulle nopeammin kuin kukaan muu koskaan aikaisemmin ja voitti ajalla 5.40,1. Pernajalainen Remi Lindholm pystyi myös hyvään suoritukseen ja sijoittui 16:nneksi. Pikkuveli Kevin Lindholmin sijoitus prologissa oli 35:s.

Lindholmin veljesten odotukset olivat paljon korkeammalla sunnuntaiaamun maastojuoksussa. Matkana oli 4,5 kilometriä vaativassa maastossa, urheilijat joutuivat kolmen 1,5 kilometrin mittaisen kierroksen aikana nousemaan kolme kertaa Vuokatinvaaran laskettelurinteessä. Iivo Niskanen oli tietenkin ennakkosuosikki myös tällä osuudella, olihan hän viikkoa aikaisemmin juossut maantiekympin aikaan 30,39. Se on tämän kauden kärkitulos Suomessa.

Ensimmäisen kierroksen jälkeen Niskanen oli odotetusti kärjessä, mutta häntä seurasi sitkeästi Kevin Lindholm. Kahden kilometrin kohdalla Lindholm joutui kuitenkin antamaan periksi ja ero kasvoi 25 sekuntiin. Viimeisellä kilometrillä Lindholm pääsi taas hyvään vauhtiin ja kavensi eron 23 sekuntiin. Iivo Niskanen juoksi tässäkin uuden reittiennätyksen 15,30 ja Kevin Lindholmin ajan 15,53 alle on vuosien saatossa pystynyt juoksemaan vain Niskanen. Remi Lindholm taisteli myös hienosti kolmossijasta tämän kaksikon takana, mutta joutui lopulta taipumaan viidenneksi. Hänen aikansa oli 16,02, eli hän hävisi vain yhdeksän sekuntia pikkuveljelleen.

Prologin ja maastojuoksun jälkeen Remi Lindholm oli viides ja Kevin seitsemäs yhteistuloksissa. Näistä asetelmissa lähdettiin iltapäivällä viimeiselle 15 kilometrin rullahiihto-osuudelle. Remi lähti takaa-ajoon noin minuutin Niskasen jälkeen, mutta vain sekunnin maajoukkueen Perttu Hyvärisen perään. Lindholm saavutti Hyvärisen heti ja he sopivat matkan aikana vuorovedosta, jotta vauhti pysyisi hyvänä. Suunnitelma onnistui hyvin, vain entinen nuorten MM-mitalisti Lauri Lepistö onnistui saavuttamaan kaksikon.

Iivo Niskanen hiihti odotetusti voittoon tämän vuoden Aateli Racessa. Seurakaverukset Jämin Jänteestä Ristomatti Hakola sekä Markus Vuorela ylsivät myös palkintokorokkeelle. Remi Lindholm taipui Hyväriselle viisitoista sekuntia viimeisessä Vuokatinvaaran nousussa ja sijoittui hienosti parhaana A-maajoukkueen ulkopuolisena hiihtäjänä kuudenneksi. Remi kuuluu U23-maajoukkuekokoonpanoon. Kevin Lindholm suoriutui myös hyvin viimeisestä osuudesta ja saapui vaaran päälle sijalla 17.

Tuloksia: Miehet prologi 1,7 km (V) ylämäkeen: 1) Iivo Niskanen, PHS, 5.40,1 2) Lauri Mannila, Taivalkosken Metsäveikot, 5.53,9 3) Lauri Lepistö, Kouvolan Hiihtoseura, 5.54,2... 16) Remi Lindholm, IF Minken, 6.13,4...35) Kevin Lindholm, IF Minken, 6.30,7

Miehet 4,5 km maastojuoksu: 1) Iivo Niskanen, PHS, 15.30,2 2) Kevin Lindholm, IF Minken, 15.53,3 3) Markus Vuorela, Jämin Jänne, 15.55,3...5) Remi Lindholm, IF Minken, 16.02,4

Miehet 15 km (V) takaa-ajo, yhteistulokset: 1) Iivo Niskanen, PHS, 35.46,0 2) Ristomatti Hakola, Jämin Jänne, 36.36,9 3) Markus Vuorela, Jämin Jänne, 36.47,2...6) Remi Lindholm, IF Minken, 38.03,2...17) Kevin Lindholm, IF Minken, 39.25,6 29...