Syksyn opiskelijabileiden karu lopputulos: useita koronatartuntoja – THL:n ylilääkäri muistuttaa, että koronaohjeet koskevat kaikkia ikäryhmiä: "Edes lieväoireisena ei tulisi osallistua tapahtumiin"

Kuvituskuva. Risto Aalto/Arkisto

Minna Harmaala

Opiskelijoiden juhlissa on tapahtunut useita koronatartuntoja eri puolilla Suomea, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Koronalle altistuneet joutuvat varotoimena karanteeniin. Tämä koskee suurta joukkoa ihmisiä, sillä opiskelijabileisiin on osallistunut jopa satoja ihmisiä.

– Tapahtumien järjestäjien on ennakkoon syytä pohtia kriittisesti suurten kokoontumisten järjestämistä. Jos tapahtumia järjestetään, on turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta välttämätöntä huolehtia, sanoo tiedotteessa THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen.

Lue lisää: Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"

Koronavarotoimet koskevat kaikkia ikäryhmiä, Puumalainen muistuttaa tiedotteessa. Tämä tarkoittaa, että jos koronaan viittaavia oireita ilmenee, pitää hakeutua testeihin ja välttää kodin ulkopuolisia kontakteja myös testin tulosta odotellessa.

– Erilaiset juhlatilaisuudet voivat johtaa taudin leviämiseen. Edes lieväoireisena ei tulisi osallistua tapahtumiin tai liikkua julkisilla paikoilla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.