Katso videot | Virtuaalikierroksella vanhoissa taloissa Heli Laaksosen ja Nina Wiklundin kanssa

Loviisan vanhoihin taloihin pääsi tänä vuonna tutustumaan virtuaalisesti tapahtuman ollessa koronatilanteen vuoksi tauolla. Virtuaalimatkalla olivat yhdistyksen puheenjohtaja Nina Wiklund sekä kirjailija, runoilija, ja vanhassa talossa itsekin asuva Heli Laaksonen.

Kaksikon sujuvaa sanailua ja vaihtuvia paikkoja, sai seurata suorana lähetyksenä lauantaiaamusta iltapäivään. Juontajien hyvä keskinäinen kemia ja kierroksen tunnelma pitävät mainiosti yllä vanhojen talojen tapahtuman henkeä näin välivuonna. Tallenteet päivästä ovat katsottavissa Loviisan Sanomien ja Loviisan Wanhat Talot -yhdistyksen verkkosivujen kautta.

Virtuaalikierros aloitettiin Wiklundin omasta talosta Lilla Ljuvasta, siirryttiin Kuninkaanlammelle ja sieltä Nahkurinkujalle kahteen kohteeseen. Keskipäivän tauon jälkeen Laaksonen oli Krintin edustalla Suolatorilla signeeraamassa ja myymässä kirjojaan. Suolatorilta siirryttiin Tuhannen Tuskan kahvilaan, siitä Pitkänpöydäntaloon, jossa kierroksen päätteeksi esiintyi Glint-kvartetti.

Porvoolaiset Raimo ja Anneli Järvelä olivat lähteneet Loviisaan katselemaan tapahtumaa, mutta etenkin tapaamaan Heli Laaksosta. Murteista kiinnostunut Raimo kertoi heidän arvostavan murteella kirjoittavan Laaksosen työtä.

Laaksonen on käynyt Loviisassa kerran aiemmin. Pestiä tehdä Loviisan Wanhat Talot yhdistyksen puheenjohtaja Nina Wiklundin kanssa virtuaalikierrosta hän piti mukavana.

– Elelen itsekin vanhassa talossa. Vanhat talot lämmittävät sydäntä ja on mukava tavata ihmisiä jotka rakastavat vanhoja taloja.

Taloissa joissa Laaksonen virtuaalikierroksella kävi, hän koki puhuvansa samaa kieltä vanhojen talojen omistajien kieltä. Hän oli kysellyt miksi he ovat valinneet asua vanhassa talossa ja myös, mikä on kaikkein kamalinta.

– Mielenkiintoista, ettei kukaan maininnut työtä joka vanhoihin taloihin liittyy, vain hiiret nousivat esiin, hän hymyili.

Mieleen jäi montakin taloa ja tunnelmaa, jokaisessa huushollissa oli ollut Laaksosen mielestä ollut jotain, mikä oli kiinnittänyt huomion, oli se sitten mietitty asetelma tai saviseinä.

– Se, miten taloa on tehty, ei ole otettu rautakaupasta sitä ensimmäistä tarjousta, vaan taloon sopivaa, sellaista jota intuitiivisesti rakastaa, hän kuvaili.

Laaksosen oma talo on Raumalla sijaitseva, pitkänmallinen satakuntalainen talo 1800-luvulta. Raumalle muutettiin, kuinkas muuten, kuin talon tähden.

Katso livetallennevideo LWT-virtuaalikierroksesta - osa 1(2)

Katso livetallennevideo LWT-virtuaalikierroksesta - osa 2(2)

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut