Ajan drive in –näytteenottoon voi pian varata koronabotissa

Loviisalaisten ja lapinjärveläisten on maanantaista 7.9. alkaen mahdollista varata itse aika Loviisan drive in –koronanäytteenottoon. Kuvituskuva Sampsa Hannonen

Loviisalaisten ja lapinjärveläisten on maanantaista 7.9. alkaen mahdollista varata itse aika Loviisan drive in –koronanäytteenottoon.

Itsepalvelun tarkoitus on helpottaa ajanvarauksen puhelinruuhkaa, todetaan Loviisan kaupungin tiedotteessa.

Palvelu tulee käyttöön koko HUSin alueella Helsinkiä lukuun ottamatta 3.9. alkaen, mutta Loviisassa vasta 7.9.alkaen. Sähköinen ajanvaraus Klinik-asiointipalvelun kautta toimii normaalisti.

Uusi palvelu avautuu osoitteessa koronabotti.hus.fi, jossa valitaan ensin kotikunta ja vastataan oirekyselyyn. Sen jälkeen palveluun tunnistaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Alkuvaiheessa palvelu toimii ainoastaan aikuisille, jotka ovat varaamassa aikaa itselleen.

Vahvistus ajanvarauksesta saapuu tekstiviestinä annettuun puhelinnumeroon, minkä vuoksi on erityisen tärkeää näppäillä oma puhelinnumero oikein. Myös testin tulos ilmoitetaan tekstiviestillä. Mikäli koronatestin tulos on positiivinen, henkilöön ollaan yhteydessä kunnan terveydenhuoltohenkilöstön taholta. Ohjeistusta koronabotin käyttöön on tulossa tällä viikolla lisää myöhemmin.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.