Nurmijärvi-ilmiö palannut? – kehyskunnissa asuntokaupat ovat kasvussa, väljempi asuminen kiinnostaa

Op Koti Uusimaan toimitusjohtaja Tuomas Tyrsky ja Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja-päätoimittaja Karri Kannala uskovat kehyskuntien imuun. Sauvo Jylhä

Tanja-Elina Niemi

Asuntomessujen päälavalla on ensi torstaina asuntomarkkinakatsaus ja asumiseen liittyvä paneeli.

Tapahtuman järjestäjä, OP Koti Uusimaan toimitusjohtaja Tuomas Tyrsky kertoo, että luvassa on mielenkiintoista tietoa koronapandemian vaikutuksista asumisen trendeihin.

– Voidaan kyllä puhua Nurmijärvi-ilmiöstä. Kehyskunnissa asuntokaupat ovat kasvussa ja asuntolainojen kysyntä myös. Ilmapiiri on luottavainen ja ihmiset ovat selvästi alkaneet lomien jälkeen miettiä mitä asumiselta haluavat, sanoo Tyrsky.

Pankit ovat myös myöntäneet lyhennysvapaita, mikä on helpottanut monen tilannetta.

Korona ei ole vaikuttanut Tyrskyn mukaan asuntojen hintatasoon, mutta on todettu, että asuntomessualueiden hintataso usein nousee, sillä asuntomessut tuovat messupaikkakunnalle näkyvyyttä ja elinvoimaa.

Torstai-iltapäivän paneelissa ovat mukana kehitysjohtaja Anne Pallaste (Suomen Asuntomessut), paikallisjohtaja-päätoimittaja Karri Kannala (Etelä-Suomen Media), Liiketoiminta-alueen johtaja Kaisu Christie (OP) ja toimitusjohtaja Tuomas Tyrsky (OP Koti Uusimaa). Juontajana toimii Ella Kanninen.

Kehyskuntien asukkaat ovat ostovoimaisia.

ASUNTOMESSUJEN virallinen mediayhteistyökumppani Etelä-Suomen Media live-streamaa tapahtuman.

– Asuntomessut ovat nyt viiden vuoden sisään neljä kertaa Uudenmaan kehyskunnissa: Tuusulassa, Lohjalla, Keravalla ja Loviisassa. Tämä on loistava piristysruiske muutenkin kasvavalle pääkaupunkiseudun kehysvyöhykkeelle, joka liian usein jää Helsingin, Espoon ja Vantaan varjoon, sanoo paikallisjohtaja Karri Kannala.

Hän lisää, että Uudenmaan kehyskuntien asukkaat ovat ostovoimaisia ja alueen asuminen ja palvelutarjonta on laadukasta.

– Välimatka pääkaupunkiseudulle on lyhyt. Uskon, että kehyskuntien merkitys ja painoarvo tulee tulevaisuudessa yhä kasvamaan – se tapahtuisi muutenkin, mutta korona kiihdyttää väljemmän asumisen kysyntää entisestään, ja sitä Uudenmaan kehysvyöhyke tarjoaa pääkaupunkiseutua edullisemmin.

– Tuusula ja muut kehyskunnat ovat Etelä-Suomen Median ydinliiketoiminta-aluetta ja haluamme olla vahvasti mukana tukemassa alueen kehitystä ja rakentamassa elinvoimaa, sanoo Kannala.

Keski-Uusimaa-lehti kuuluu Etelä-Suomen Mediaan.

Asuntomarkkinakatsaus ja paneeli Asuntomessujen päälavalla to 27.8. kello 14-15.

Asunnon ostajat eivät nyt mielellään edes maalaa seiniä itse – Näin myynnissä roikkunut asunto voi muuttua kysytyksi

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.