Maan vanhimpiin kuuluvan Loviisan vierasateljeen toiminta loppuu

Maamme vanhimpiin taiteilijaresidensseihin kuuluva Loviisan vierasateljee sulkee ovensa.

– Loviisan kaupunginvaltuusto päätti heinäkuussa 2020 talouden tasapainotusohjelman myötä Loviisan vierasateljeen toiminnan muuttamisesta ja keventämisestä 1.1.2022 alkaen, tavoitteena noin 10 000 säästö euron. Päätös tarkoittaa kaupungin omarahoitusosuuden loppumista, joka on edellytys ulkopuoliselle rahoitukselle, joten taiteilijaresidenssi sulkee ovensa 31.12.2021, kerrotaan vierasateljeen tiedotteessa.

– En näe, että hankkeen jatko pelkästään ulkopuolisen tuen varassa olisi käytännössä mitenkään mahdollista. Täysin marginaalisen säästötavoitteen varjolla tehty päätös tuleekin kääntymään monessa suhteessa Loviisalle tappiolliseksi, arvioi vierasateljeen Jouni Jäppinen.

Hän toteaa olevansa iloinen, että taiteen ja kulttuurin asiantuntijatahot ovat ymmärtäneet residenssitoiminnan merkityksen ja tukeneet sitä alusta lähtien.

Toimintaa jatketaan vielä ensi vuoden ajan, jotta voidaan tarjota peruuntuneille "Wapping" -taiteilijoille uuden mahdollisuuden työskennellä Loviisassa, mikäli pandemiatilanne sen sallii.

– Uusia hakemuksia ei kuitenkaan enää oteta vastaan ja samoin kahdelle seuraavalle vuodelle pitkälle edenneet kuratointitoimet on peruutettu, kertoo Jäppinen. Loviisan vierasateljeessa on vuodesta 1995 lähtien työskennellyt yli sata taiteilijaa Baltiasta, Pohjoismaista ja muualta maailmasta ja paikallisia taidenäyttelyitä ja muita tilaisuuksia on pidetty useita kymmeniä. Loviisan kaupungin taidekokoelma on karttunut noin sadalla ateljeella syntyneellä teoksella.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut