Kasvomaskien jakelu käynnistyy maanantaina Loviisassa ja Lapinjärvellä

Kasvomaskeja jaetaan kolmena päivänä viikossa sekä Loviisassa että Lapinjärvellä. Kuvituskuva. Laura Kippola

Kasvomaskien jakelu Loviisan kaupungin ja Lapinjärven kunnan vähävaraisille asukkaille käynnistyy maanantaina 24.8.2020, kerrotaan Loviisan kaupungin tiedotteessa. Jakelutilanteessa ei kysytä henkilötietoja tai varallisuutta, eikä käyntiä myöskään rekisteröidä asiakastietojärjestelmiin.

Kasvomaskeja jaetaan 24.8.2020 alkaen maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9–10 Loviisan kaupungin ja Lapinjärven kunnan asukkaille. Jakelupisteet ovat Loviisan perusturvakeskus osoitteessa Öhmaninkatu 4 ja Lapinjärven terveystalo osoitteessa Lapinjärventie 27. Loviisan perusturvakeskuksessa maskeja jaetaan aikussosiaalityön tiloissa. Sisäänkäynti tiloihin on pihan puolelta ovesta C2.

Kaupungin tiedotteessa huomautetaan, että mikäli hakijalla on flunssaoireita, hän ei voi tulla jakelupisteeseen noutamaan kasvomaskiaan. Näissä tapauksissa hakijoita pyydetään soittamaan aikuissosiaalityön palveluohjaukseen numeroon 040 667 1798.

Iäkkäät henkilöitä, jotka eivät pääse jakelupisteeseen pyydetään soittamaan senioripalveluiden palveluohjaukseen numeroon 040 575 3147.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL suosittaa maskin käyttöä, kun

– olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää

– olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

– palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Loviisan kaupungin palveluissa ja julkisilla paikoilla Loviisassa on pääosin hyvin tilaa noudattaa turvavälejä, tiedotteessa todetaan. Sama koskee Lapinjärven aluetta.

Kaupunki kehottaa kuntalaisia ensisijaisesti huolehtimaan turvavälien noudattamisesta, käsienpesusta ja muista hygieniaohjeistuksista.

Kasvomaskin asianmukaiseen käyttöön on useita ohjeita. Kasvomaskin asettaminen ja poistaminen vaatii huolellisuutta, jottei viruksella mahdollisesti tahraantunut maski aiheuta tartuntariskiä. Maskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä. Maskia ei tule käyttää, jos se vaikeuttaa kohtuuttomasti hengitystä tai on muita terveyteen liittyviä syitä, jotka estävät maskin käytön. Kasvomaski ei sovellu pikkulapsille, sillä maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu vasta hieman vanhempana. Kasvomaskien käyttösuositus koskee yli 15-vuotiaita.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.