Maskijakelu käynnistyy – Pyhtää ja Porvoo aloittavan jakelun tänään, Loviisa tällä viikolla

Loviisassa kasvomaskeja aletaan jakaa vähävaraisille asukkaille tällä viikolla. Tilda Rauhanen

Laura Kippola

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitos THL antoi 13. elokuuta suosituksen kasvomaskien käytöstä koronavirustartuntojen vähentämiseksi. THL suosittelee kasvomaskin käyttöä yli 15-vuotiaille niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on esiintynyt koronatartuntoja kahden viime viikon aikana. Kasvomaskisuositus koskee niin Helsingin ja Uudenmaan kuin Kymenlaakson sairaanhoitopiirejä.

Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan jokainen kasvomaskia tarvitseva hankkii maskin itse, mutta kuntien on huolehdittava, että vähävaraiset asukkaat voivat saada kasvomaskeja myös ilmaiseksi suosituksen voimassaoloalueilla. Loviisan naapurikunnat Pyhtää ja Porvoo aloittavat maskien jakelun tänään. Loviisassa selvitetään parhaillaan maskien saatavuutta ja jakelukanavia, jotta jakelu voidaan aloittaa tällä viikolla, Loviisan kaupunki tiedottaa.

Pyhtään kunnassa kasvomaskeja jaetaan vähävaraisille asukkaille kunnan sosiaalitoimistosta tästä päivästä alkaen, kerrotaan Kymsoten tiedotteessa. Hakijoiden tulotietoja ei tarkisteta, eikä käynnistä synny asiakkuutta Kymsoten sosiaalityön palveluihin. Ensimmäisessä vaiheessa jaetaan kertakäyttöisiä maskeja 10-20 kappaleen erissä käyttötarpeen arvion mukaan.

Myös Porvoossa kasvomaskien jakelu vähävaraisille asukkaille käynnistyy tänään, Porvoon kaupunki tiedottaa. Vähävaraiset porvoolaiset saavat maksutta kaksi pestävää kankaista kasvomaskia. Maskeja jaetaan neljässä toimipisteessä. Asukkaan henkilötietoja tai varallisuutta ei jakelupisteellä kysytä, vaan asukkaan oma kokemus vähävaraisuudesta riittää.

THL suosittelee kasvomaskia käytettäväksi, kun

– olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää

– olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

– palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.