Kansalaisopistossa uutuuksia laidasta laitaan – ilmoittautumiset alkavat tänään

Tammikuussa toimintansa aloittaneen Loviisan kansalaisopiston uusi lukuvuosiesite on ilmestynyt. Esite on jaettu julkisena tiedotteena kaikkiin kansalaisopiston toiminta-alueen kotitalouksiin.

Opiston kurssi-ilmoittautumiset alkavat tänään 18. elokuuta kello 17.

Lukuvuonna 2020–2021 Loviisan kansalaisopisto tarjoaa 360 kurssia, joista osa järjestetään suomeksi, osa ruotsiksi ja osa kahdella kielellä. Viime vuosilta tuttujen kurssien lisäksi kurssivalikoimaan on lisätty runsaasti uusia kursseja.

Uutuuskursseja löytyy muun muassa tieto- ja viestintätekniikan alalta, musiikkiopinnoista ja kädentaidon kursseista – liikuntaa unohtamatta.

Uusilla tieto- ja viestintätekniikan kursseilla voi tutustua esimerkiksi Scratch-ohjelmointikieleen, tietokoneanimaatioiden perusteisiin ja kuvankäsittelyyn Gimp- tai Adobe Lightroom Classic -ohjelmilla. Kursseilla voi myös opetella sosiaalisen median sivustojen, kuten Pinterestin ja LinkedInin käyttöä sekä saada apua arjen digiasioihin.

Musiikkikurssien uutuuksia ovat kitaransoiton alkeiskurssit Koskenkylässä ja Pyhtäällä sekä kanteleensoiton kurssit, joista toinen järjestetään lähiopetuksena Mi-talolla ja toinen etäkurssina.

Kädentaidon uutuuskursseilla taas voi virittäytyä vuodenkierron juhlien tunnelmaan esimerkiksi valmistamalla jouluisia taontatöitä tai askartelemalla tonttukalenterin. Uusilla kursseilla voi myös harjoitella lettikampauksien tekoa, punoa luonnonpajusta vateja ja koreja tai rakentaa itselleen puisen sähkökitaran.

Kansalaisopiston uudet liikuntakurssit tutustuttavat muun muassa suomalaisten fysioterapeuttien kehittämään FasciaMethod-kehonhuoltomenetelmään. Uusia viikonloppukursseja opiston esitteestä löytyy kaksi: pilatesrengas-harjoitusviikonloppu Ringborgissa syyskuun alussa ja Lovmi-joogaviikonloppu Mi-talolla lokakuun lopulla.

Loviisan kansalaisopisto on Loviisan kaupungin omistama kaksikielinen vapaan sivistystyön oppilaitos, joka järjestää koulutusta yhteistoimintasopimuksen mukaisesti myös Lapinjärvellä ja Pyhtäällä.

Opiston esitteessä kerrotaan, että kurssien lähiopetuksessa noudatetaan tarkasti opetusministeriöltä ja THL:lta tulleita ohjeita hygieniaan ja turvaväleihin liittyen.

Kansalaisopiston etäopetusvalmiutta pyritään kehittämään ja lukuvuodelle on jo suunniteltu etäkursseja.

Kansalaisopiston kursseille voi ilmoittautua netin kautta osoitteessa www.opistopalvelut.fi/loviisa, soittamalla Lovinfon puhelinnumeroon 019 555 555 tai käymällä henkilökohtaisesti Lovinfossa (Mariankatu 12 A).

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut