Kahdella henkilöllä todettu positiivinen koronatulos Helsinki-Vantaan massatestauksissa

Helsinki-Vantaan lentokentän massatestauksissa on löytynyt kaksi henkilöä, joiden koronatestin tulos on positiivinen.

Lentoasemalla käynnistettiin reilu viikko sitten koronaviruksen massatestaukset. Tähän mennessä kolmen Romanian Bukarestista saapuneen koneen matkustajat on testattu, tiedottaa Vantaan kaupunki.

Ensimmäisestä testatusta koneesta ei löytynyt yhtään koronapositiivista matkustajaa. Toisesta positiivisen näytteen antoi kaksi matkustajaa.

Perjantaina testattiin vielä yksi koneellinen, kaikkiaan 90 matkustajaa. Näiden näytteiden tulokset eivät ole vielä valmistuneet.

Vantaan mukaan toimintaa jatketaan lentoasemalla siten, että riskimaista saapuvien matkustajien testauksia kohdennetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) riskiluokitusten mukaan.

Lentoasemalla on viime sunnuntaihin mennessä otettu massatestaukset mukaan lukien kaikkiaan 587 koronavirusnäytettä. Tulokset on saatu 321 näytteestä, joista viisi on ollut positiivisia.

Vantaan kaupunki, Huslab ja Finavia tekevät lentoasemalla yhteistyötä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Olennaista on edelleen hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta huolehtiminen sekä THL:n suositusten mukainen kasvomaskien käyttö, Vantaa tiedottaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut