Turvallista lukuvuotta suunniteltu kouluissa

Koulutyö Loviisan kouluissa alkaa tänä syksynä epätavallisissa oloissa.

– Tämä ei ole ihan tavallinen rutiinialoitus, mutta yleisnäkemykseni tilanteesta on positiivinen. Saimme keväältä paljon oppia syksyä varten, Loviisan kaupungin koulutuspäällikkö Timo Tenhunen kommentoi.

Koulutyö alkaa lähiopetuksessa, mutta etäopetusta on mahdollista antaa poikkeustilanteessa tai lääkärin ohjeistuksesta. Kouluissa pyritään mahdollistamaan turvallinen koulunkäynti hyvään käsihygieniaan ja toimivaan tiedotukseen panostamalla sekä huolellisen suunnittelun avulla. Ihmisten välisiä kontakteja on kouluilla pyritty karsimaan, jotteivat mahdolliset koronavirustartunnat pääse leviämään laajalle.

– Vältämme väen vaihtumista. Opetusryhmät on suunniteltu jo kesäkuussa, ja oli valitettavasti mahdotonta järjestää opetusta niin, että yksi opettaja opettaisi vain yhtä ryhmää. Vältämme kuitenkin ulkopuolisten sijaisten tuomista kouluihin, Tenhunen jatkaa.

Suositellut turvavälit huomioidaan myös ruokailussa.

– Ruokapalvelupäällikkömme Annika Kuusimurto on laatinut ruokalistan niin, että kouluruokaa voi tarjoilla väljemmin vaikka luokissa.

Tenhusen mukaansa nykyiset opetustilat voivat asettaa joitakin rajoituksia turvavälien toteuttamiselle.

– Harjurinteen koulu on edelleen väistötiloissa, joten väljyyden luonti ja toimintojen porrastus voi olla haastavaa. Lisäksi lukiot palaavat lähiopetukseen, joten yläkoulujen tiloissa voi nyt olla vähemmän vapaita luokkia.

Tällä hetkellä Tenhusta huolettaa eniten turvavälien toteutuminen oppilaskuljetuksissa.

– Takseja ja linja-autoja on rajoitettu määrä ja välimatkat koulujen ja kotien välillä ovat usein pitkiä. Ensisijaisesti toivomme, että oppilaat istuisivat liikennevälineissä lähellä oman perheensä, luokkansa tai koulunsa muita lapsia, mutta emme toki voi määrätä istumäjärjestyksiä.

Kasvomaskien käytöstä koulut odottavat vielä tarkempaa ohjeistusta valtiolta.

– Tulevan lukuvuoden kannalta tärkeää on, että kouluilla on valmius toimia, jos tulee jokin tilanne päälle, Tenhunen tähdentää.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut