Aamuauringossa talo kuin talo on parhaimmillaan – Teija Koseniuksen näyttelyssä myös loviisalaista maisemaa

Riihimäkeläisen taiteilijan Teija Koseniuksen töissä näkyy paljon vanhoja taloja ja eläinhahmoja. Laura Kippola

Laura Kippola

Aleksanterinkadun pop up -taidegalleriassa Art Gallery Loviisassa on avautunut tämän kesän toinen taidenäyttely. Esillä on riihimäkeläisen taiteilijan Teija Koseniuksen sekatekniikkatöitä.

Taiteilija maalaa mielellään vanhoja taloja ja erilaisia lapsi- ja luontoaiheita. Lisäksi monissa hänen töissään seikkailevat karhu- ja hirvihahmo, joille Kosenius on antanut nimen arktiset kaverit. Töissään hän yhdistelee eri tekniikoita monipuolisella tavalla.

– Tauluissani on usein akryylimustetta ja akryylimaalia. Lisäksi käytän pastelliliitua ja hiiltä ja joskus myös gessoa, etenkin kaupunkitauluissani. Tykkään yhdistää piirtämistä maalaamiseen, Kosenius kuvailee.

Aiemmin luokanopettajana työskennellyt Kosenius on tehnyt taidetta työkseen nyt kahden vuoden ajan. Loviisassa hän on pitänyt yhden näyttelyn viime vuoden Loviisan wanhat talot -tapahtuman aikaan.

Viime vuoden vierailultaan hän myös sai inspiraatiota yhden taulun työstämiseen.

– Viime kesänä, kun olin täällä, kävin kahvilla ja räpsin kuvia viereisestä rakennuksesta. Kun menin kotiin, maalasin rakennuksen.

Loviisalaistaloa esittävä taulu on esillä myös Art Gallery Loviisan näyttelyssä.

Kosenius kertoo, ettei hänellä ole suosikkikaupunkia, jonka rakennuksia hän erityisen mieluisasti maalaisi, vaan mistä tahansa paikasta voi oikeassa valossa saada hyvän taideteoksen.

– Kun on hyvä valo aamupäivällä tai illalla on jo vähän auringonlaskua, tulee tosi hienoja valoja ja värejä ympäristöön.

Koseniuksen näyttely päättyy elokuun 22. päivänä, mutta taiteilija palaa vielä elokuun viimeisenä viikonloppuna Loviisa Open -tapahtumaan maalaamaan. Art Gallery Loviisa on avoinna tiistaista perjantaihin kello 11–17 ja lauantaisin kello 11–15.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.