Kansallispukuja tuuletetaan piknikillä

Piknikillä voi tanssahdella pelimannimusiikin tahdissa. Loviisan kaupunki

Elokuun 5. päivä juhlitaan kansallispuvun syntymäpäivää ja juhlan kunniaksi Loviisan kaupungin museon puistossa järjestetään kansallispukujen tuuletuspiknik, kerrotaan Loviisan kaupungin museon lehdistötiedotteessa.

Tapahtuma alkaa kello 16. Piknikin ohjelmaan sisältyy vapaamuotoista yhdessäoloa ja pelimannimusiikkia, jota esittävät Leeni Hämynen ja Ruusu Saksio.

Tuuletuspäivä on matalan kynnyksen tapahtuma, jossa voi käyttää kansallispukua. Tapahtumaan voi osallistua kansallispukuun, kansanpukuun tai muinaispukuun pukeutuneena.

Tiedotteessa vinkataan, että osallistujat voivat myös yhdistää jonkin puvun osan nykyvaatteisiin ja tuuletella sitä.

Paikalle toivotaan kaikenlaisia kansanpukuja ja kansallispukuja, ja järjestäjät toivottavat kaikki puvut yhtä tervetulleiksi.

Osallistujia pyydetään tuomaan mukanaan oma viltti ja piknikeväät.

Ensimmäinen kansallispukujen tuuletuspiknik pidettiin Imatralla 5.8.2010. Sen jälkeen piknikit ovat levinneet muihin kaupunkeihin ympäri Suomen. Tänä vuonna kansallispukuja tuuletetaan ainakin 45 paikkakunnalla.

Loviisassa kansallispukujen tuuletuspiknik järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 ja Lapinjärvellä vuonna 2015.

Loviisan kaupunginmuseon Sadan kylän seutu -näyttelyyn on piknikpäivänä vapaa pääsy. Näyttely kertoo Loviisan seudun maaseudun historiasta, ja näyttelyssä on esillä talonpoikaisesineistöä, valokuvia ja perinteisen parituvan pienoismalli.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.