Rautaparran runoillat jatkuvat Pyhtäällä

Viime kesänä aloittanut Rautaparran runoilta järjestetään jälleen lauantaina 1. elokuuta Stockforsin ruukissa Pyhtäällä. Kesäisen kirjallisuustapahtuman järjestävät Kirjallisuus- ja kulttuuriyhdistys Särö ja Kasvajat ry.

Aiheina on muun muassa kirjailijan masennusjaksot ja unet, alakulo kirjoittamisen olotilana, muistot ja muisti kirjoittajan innoittajina, Puolan underground-kirjallisuus ja nobelkirjailija Olga Tokarczukin suomentaminen. Kirjailijat ja kirjoittajat lukevat myös otteita teoksistaan, myös julkaisemattomia tekstejä.

Tapahtumassa vierailevat kirjailijat Anita Konkka Helsingistä ja Reija Korkatti Oulusta, lukiolainen, Särön Nouseva kyky -sarjan runoilija Deria Kurkan Luumäeltä, suomentaja Tapani Kärkkäinen Loviisasta ja runoilija Kai Nieminen Pernajasta. Juontajana toimii tietokirjailija Petri Pietiläinen.

Inspiroivassa ruukkimiljöössä on odotettavissa rentoa keskustelua kirjailijoiden kanssa. Iltaa jatketaan vapaamuotoisella ajatustenvaihdolla.

Lippuja tilaisuuteen saa vain Särön verkkokaupasta. Paikan päältä ei lippuja enää saa. Tilaisuuden osallistujamäärä on rajoitettu. Lippuja on vielä joitakin jäljellä. Särön verkkokaupasta näkee lipputilanteen.

Vuodesta 2006 toiminut Särö-yhdistys julkaisee kirjallisuus- ja kulttuurilehti Säröä, ylläpitää taiteilijaresidenssiä Frankfurt an der Oderissa Saksassa ja tarjoaa kirjoittajakoulutusta. Särö-lehti sai Valtion kulttuurilehtien laatupalkinnon 2013.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut