Mustikan ja puolukan ostopiste Ruukissa syyskuun loppuun – metsämarjat halutaan talteen

Sotkamolainen Marjex on käynnistänyt laajamittaisen marjanpoimintaprojektin perustamalla osto- ja vastaanottopisteitä eri puolille maata. Yksi lähes sadasta pisteestä löytyy Ruukista osoitteesta Koivulanmäentie 9.

Tarkoituksena on kerätä luonnonmarjat, mustikat ja puolukat metsistä mahdollisimman tehokkaasti talteen.

Tutkimusten mukaan yli 90 prosenttia luonnonmarjoista jää poimimatta Suomen metsistä. Laskennallinen sato on noin 500 miljoonaa kiloa ja vuotuinen kokonaispoiminta noin 45 miljoonaa kiloa. Näin ollen siis vain vajaat 10 prosenttia marjoista kerätään vuosittain talteen.

Tänä kesänä marjasadosta ennustetaan kerättävän talteen normaaliakin vähemmän, kun teolliseen tuotantoon tarkoitetun marjanpoiminnan kannalta merkittävä ulkomaisen työvoiman saanti on koronapandemian takia vaikeutunut.

Marjex avaa mustikoiden ja puolukoiden osto- ja vastaanottopisteen lähes sadalla paikkakunnalla ympäri Suomea ja niihin on jo palkattu työvoimaa.

Yritys haluaa rohkaista ja kannustaa suomalaisia marjanpoimintaan. Marjastus on varteen otettava vaihtoehto lisäansioiden hankkimiseksi, ja marjojen myynnistä saatava tulo on verovapaata.

Marjexin toimitusjohtaja Janne Naapanki toteaa yrityksen tiedotteessa, että ahkera marjanpoimija pystyy suotuisissa olosuhteissa keräämään yli 60 kiloa mustikkaa ja noin 100 kiloa puolukkaa päivässä.

– Edellisinä kesinä mustikasta on maksettu noin 1,50 – 2,50 euroa kilolta ja puolukasta noin 1,00 – 2,00 euroa kilolta, Naapanki kertoo.

Mustikoiden ja puolukoiden osto- ja vastaanottopisteet toimivat heinäkuusta syyskuun loppuun. Pisteet ovat auki joka päivä kello 14 – 20.

Ostopisteiden sijainnit, poimintaohjeet ja päivittäiset ostohinnat sekä muut lisätiedot löytyvät osoitteesta www.marjex.fi

Marjex on marjoihin ja sieniin erikoistunut yritys, jonka Marjex -tuotemerkit ovat olleet markkinoilla jo 50 vuoden ajan. Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt yritykselle Avainlippu-merkin käyttöoikeuden.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut