Vanhempainyhdistyksen reppukeräyksellä tukea koulutien alkuun

Huutjärvellä kerätään koulureppuja ja penaaleja tuleville ekaluokkalaisille. Kuvituskuva. Auli Henriksson

Laura Kippola

Huutjärven koulun vanhempainyhdistys on käynnistänyt Yhteinen koulutie -kampanjan, jonka tarkoituksena on tukea kaikkia pyhtääläisiä vähävaraisten perheiden lapsia koulutien alkaessa.

Aloite kampanjaan tuli kuntalaiselta, joka halusi lahjoittaa repun ja tarvikkeita vähävaraiselle perheelle, kerrotaan vanhempainyhdistyksen Facebook-päivityksessä.

Idea keräsi kannatusta ja Huutjärven koulun vanhempainyhdistys päätti yhdessä järjestää reppu- ja penaalikeräyksen tulevien ekaluokkalaisten perheille. Vastaavanlaisia keräyksiä ei vanhempainyhdistyksen puheenjohtajan Kati Almgrenin mukaan ole Pyhtäällä juuri järjestetty, joten tempausta kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa.

Koulutarvikelahjoituksen vastaanottajaksi voi hakeutua heinäkuun ajan, ja reput toimitetaan elokuun alussa. Yhteydenotot pyydetään sähköpostitse osoitteeseen vanhempainyhdistys.huutjarvi@gmail.com. Viestiin voi lisätä tiedon tulevan ekaluokkalaisen lempiväristä tai toivotusta reppumallista.

– Tarkoituksena on, että koululainen saisi itselleen mieluisan repun, Almgren kertoo.

Huutjärven koulun vanhempainyhdistys pyrkii ilmoittamaan koulutarvikekeräyksestä Huutjärven koulun Wilma-järjestelmässä, jotta viesti keräyksestä kulkisi varmasti kaikille vanhemmille.

Yhdistys on hyvä linkki perheiden ja koulujen välillä.

Kati Almgren

Vanhempainyhdistys ei jaa hakijoiden yhteystietoja eteenpäin.

Reppu- tai penaalilahjoituksen tulevalle ekaluokkalaiselle voi tehdä kuka tahansa. Lahjoittajia pyydetään ottamaan yhteyttä edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen ja kertomaan, mitä keräykseen haluaisi lahjoittaa.

Penaalin lahjoittaja voi lisäksi valikoida koulutarvikkeet kuten kynän, kumin ja viivoittimen.

Vanhempainyhdistys muistuttaa, että ylimääräisten reppulahjoitusten välttämiseksi yhdistys kerää ensin heinäkuussa koulutarvikkeita tarvitsevien perheiden tiedot. Vasta tämän jälkeen tarvikkeiden määrä ja toimituspaikka ilmoitetaan halukkaille lahjoittajille.

Myös vanhempainyhdistys on mukana ostamassa muutaman koulurepun sitä tarvitseville.

Huutjärven koulun vanhempainyhdistys on toiminut nykymuodossaan noin vuoden verran. Vanhempainyhdistystä oltiin jo lopettamassa, kunnes silloisten eka-, toka- ja kolmasluokkalaisten vanhemmat ryhtyivät herättelemään toimintaa.

– Yhdistys on kuitenkin hyvä linkki perheiden ja koulujen välillä, sanoo Almgren.

Viime lukuvuoden aikana vanhempainyhdistys osallistui muun muassa Huutjärven koulun tapahtumiin ja järjesti joulun alla omat piparitalkoot koululaisille.

Keväälle suunnitellut tapahtumat luonnollisesti peruuntuivat oppilaiden siirtyessä etäopetukseen, mutta yhdistys pääsi vielä jakamaan stipendejä ennen kesälomaa.

– Luokat saivat tehdä itse stipendihakemuksen. Palkitsimme hyvää tsemppihenkeä näyttäneen luokan avustuksella luokkaretkirahastoon. Lisäksi luokka sai itse päättää ja ehdottaa, kuka luokan oppilaista on ollut positiivisin ja kannustavin, ja palkitsimme vielä hänet omalla stipendillä, Almgren kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.