Kesäteatteri | Sydänteatterin esityksiin ehtii vielä - Teatterin, tanssin ja musiikin osaajien kollektiivin teos vie katsojan ihmisolennon alkukotiin ja takaisin

Ruukinmyllyn kesäteatterilavalla vierailee parhaillaan Sydänteatteri, jonka omaa tuotantoa oleva Lähde sai ensi-illan maanantaina. Esityksiä on sunnuntaihin asti.

Lähde on teatterin esitteen kuvailun mukaan spektaakkeli ihmisolennon alkukotiin ja takaisin.

– Lähde kertoo, mitä yhteistä on elämämme viimeisillä päivillä, avaamattomalla lahjalla, armonaurulla ja Graalilla. Miten rakkaus voi muuttaa meitä lähtemättömästi.

Lähteen takana oleva Sydänteatteri on taidekollektiivi, johon kuuluu niin teatterin, tanssin kuin musiikin osaajia.

Joonas Hirvelä Sydänteatterista kertoi keskiviikkona kahden ensimmäisen esityksen jälkeen ryhmän saaneen hyvää palautetta.

Vastaanotto oli jännittänyt, sillä ihan perinteisintä kesäteatterihupailua esitys ei ole.

Olimme miettineet, pystytäänkö tällainen tarina vastaanottamaan.

Joonas Hirvelä

– On sanottu, että esitys on tosi erilainen ja mielenkiintoinen. Olimme miettineet, pystytäänkö tällainen tarina vastaanottamaan, mutta kyllä siitä tykättiin, toteaa Hirvelä tyytyväisenä.

Hän kuvailee esityksessä olevan paljon vertauskuvia ja vahvaa pohdintaa ihmisenä kehittymisessä puoliksi vitsinä, puoliksi tosissaan.

Ruukissa esityskauden ajan asustava teatteriryhmä on tykästynyt niin kesäteatterimiljööseen kuin koko kylään.

– Tämä on todella upea paikka, kylä on ihan täydellinen niin luonnon kuin tunnelman puolesta. Asumme läheisessä kerrostalossa ja olemme jo melkein muuttuneet paikallisiksi, hymyilee Hirvelä.

Esityksessä ovat mukana Joonas Hirvelä, Hanna Aav, Alessa Keisala, Jussi Nalli, Heini Susanne, Joachim Fomin, Teemu Palosaari ja Jutta Toivonen.

Mukana työryhmässä ovat myös apuohjaaja Heikki Vanhanen, graafikko Wilma Wahlgren.

Jäljellä olevat esitykset Strömforsin ruukin Ruukinmyllyssä ovat tänään torstaina 16.7. kello 18, perjantaina 17.7. kello 15, lauantaina 18.7. kello 14 ja sunnuntaina 19.7. kello 14.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut