Läntisen sisääntulon kiertoliittymään merellinen rakennelma - aiemmin istutetut kasvit poistetaan

Tältä kiertoliittymä näyttää havainnekuvassa. Loviisan kaupunki
Auli Henriksson

Auli Henriksson

Loviisan läntisen sisääntuloliittymän kohdalla oleva kiertoliittymä kunnostetaan heinäkuun aikana.

Loviisan kaupunginpuutarhuri Mona Bäckman kertoo läntisen sisääntulon kiertoliittymän olevan Destian omistuksessa kuten muutkin Loviisan alueella olevat kiertoliittymät, mutta tämän kiertoliittymän olevan Loviisan kaupungin hoidossa Destian kanssa tehdyn sopimuksen mukaan. Mitään korvausta Destia ei hoidosta maksa.

Kiertoliittymän kunnostus ja merellisen teeman rakentaminen maksaa 40 000 euroa. Ajatuksena on, että kiertoliittymän hoitokustannukset jäävät pois kun kasvien sijaan paikalla on kiveä.

Tärkeä syy kunnostaa kiertoliittymä on näkyvyys, joka nykyisellään on kasvillisuuden vuoksi heikko.

– Kunnostustöiden tarkoituksena on uudistaa ja kohentaa kiertoliittymän ilmettä. Liittymän keskelle aikoinaan istutetut kasvit poistetaan ja tilalle tulee merellisen teeman mukainen rakennelma, jonka on suunnitellut viherrakentaja Danielle Mickos kaupungin puistoyksiköstä, kerrotaan Loviisan kaupungin tiedotteessa.

Kunnostustyöt aloitetaan tällä viikolla ja töiden arvioitu kestoaika on heinäkuun loppuun.

– Työt pyritään suorittamaan mahdollisuuksien mukaan siten, että niistä on mahdollisimman vähän häiriötä liikenteelle. Työkoneiden takia liikenne joudutaan kuitenkin satunnaisesti pysäyttämään, ja töiden ajan kiertoliittymän kohdalla nopeusrajoitus on 30 km/h, todetaan tiedotteessa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.