Säästölistalle ja yt-neuvotteluille jatkoa - Matkailutoimisto ja Tesjoen kirjasto suljetaan, ulkoliikuntapaikkojen määrä vähenee, Sibeliuspäiviä ei enää järjestetä

Loviisan kaupunginhallitus hyväksyi torstai-illan kokouksessaan talouden tasapainottamisohjelman, mutta edellyttää lisäsäästöjä.

Kaupunginhallitus toteaa kaupungin tiedotteessa, ettei tasapainottamisohjelmassa ehdotettu 2,4 miljoonan euron tulos vastaa pysyville säästöille määrättyä tavoitetta ja edellyttää vielä 20 henkilötyövuoden henkilöstösäästöjä. Asiasta käydään tarvittavat yhteistoimintaneuvottelut.

Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että ehdotettujen lomautusten kestot vähennetään kolmesta viikosta kahteen viikkoon. Lisäksi kaupunginjohtaja muutti päätösehdotustaan poistamalla esittelytekstistä kohdan ”Kaikki kaupungin liitteet käännetään toiselle kotimaiselle kielelle vain kaupunginvaltuuston kokouksiin”.

Tiistaina julkistettiin ehdotukset sulkea Koskenkylän ja Lapinjärven terveysasemat sekä lakkauttaa ja Haddom skola. Nyt julkistetulla loppulistalla esitetään myös Tesjoen kirjasto sekä matkailutoimisto, jonka toiminta organisoidaan uudelleen ja asiakaspalvelu siirrettäisiin Lovinfon hoidettavaksi. Lisäksi vähennettäisiin ulkoliikuntapaikkojen määrää ja ylläpitoa.

Kotihoidon kuntalisän lakkauttamisen lisäksi vähennetään kaupungin omistuksessa olevia kiinteistöjä ja pienennetään merkittävästi kiinteistöhuollon ostopalveluja.

Tuntikehystä esitetään pienennettäväksi 1.8.2021 alkaen ja kansalaisopiston kurssien määrää vähennettäväksi 700 tunnilla. Pernajan kirjasto muutettaisiin omatoimikirjastoksi.

Säästö- ja karsintakohteita sekä mahdollisia lisätulon lähteitä kysyttiin myös kaupungin työntekijöiltä ja kuntalaisilta.

– Menojen vähentämisen osalta yleisimmät vastaukset koskivat asuntomessuja ja muiden tulevien investointien kriittistä tarkistamista, kaupungin esimiesten ja työntekijöiden sekä palkattavien sijaisten määrän tarkistamista.

– Lisäksi vastauksissa tuotiin esille, että kaupungin aamu- ja iltapäivätoimintaa ja kulttuuri- ja kirjastopalveluiden laajuutta ja toimintaa tulisi tarkistaa, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Yleisimpinä vastauksina liittyen keinoihin tulojen lisäämiseksi esiintyivät kaupungin eri toimintoihin liittyvien asiakasmaksujen korottaminen, tonttikaupan myynnin tehostaminen ja alennetut tonttihinnat.

– Uusien asukkaiden houkutteleminen, veroprosentin nostaminen sekä nykyisten ja tulevien yritysten tukeminen eri keinoilla olivat myös niitä keinoja, joilla sekä henkilökunta että kuntalaiset kasvattaisivat kaupungin tuloja, listataan tiedotteessa.

Kaupunginhallituksen kokouksessa tekemät muutokset käyvät ilmi kaupunginvaltuuston esityslistalta, joka julkaistaan perjantaina 3.7.

Fakta

Karsintaehdotuksia

Koskenkylän terveysasema lakkautetaan, säästö noin 39 000 ennen henkilöstökuluvaikutusta.

Lapinjärven terveysasema lakkautetaan, säästö noin 77 000 euroa ennen henkilöstökuluvaikutusta.

Kotihoidon kuntalisän maksamisen lopettaminen 1.1.2021, säästö noin 200 000 euroa.

Tuntikehystä pienennetään 1.8.2021 alkaen.

Pernajan kirjasto omatoimikirjastoksi.

Soittokunta lakkautetaan 1.1.2021, säästö noin 10 000 euroa.

Vierasateljeen toimintaa muutetaan 1.1.2022, säästö noin 10 000 euroa.

Sibeliuspäiviä ei järjestetä 2020 jälkeen, säästö noin 26 000 euroa.

Kaupungin siivousvälejä pidennetään, säästö noin 12 000 euroa.

Kansalaisopiston kurssimäärää vähennetään, säästö noin 77 000 euroa.

Yksi IT-henkilö vähennetään, säästö noin 48 000 euroa.

Vähennetään kaksi terveydenhoitajaa eläköitymisten kautta 2020, säästö noin 86 000 euroa. Matkailutoimisto suljetaan.

Jätetään täyttämättä paikkatietosuunnittelijan toimi, vähennetään yksi liikuntapaikkahoitajan tehtävä, eläköitymisen kautta yksi traktorikuljettajan ja kunnossapitotyöntekijän tehtävä, taloussasiantuntijan virkaa ei täytetä, hankinta-asiantuntijaa ei palkata.

Kotihoidon saannin ja ympärivuorokautisen hoidon kriteerejä tiukennetaan.

Luovutaan Hambergin kodista ja muista tyhjillään olevista tiloista.

Museon aukioloaikoja supistetaan, ei kesätyöntekijöitä eikä viikonloppuopastuksia Strömforsin ruukin alueella.

Vähennetetään neljä koulunkäynnin ohjaajaa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut