Saltbodanin sunnuntaissa soi jazz

Pian Saltbodanilla tunnelmoidaan taas sunnuntajazzien parissa. Laura Kippola

Café Saltbodanin kesäsunnuntailta tutut Soul & Jazz Time Out -konsertit järjestetään tänäkin kesänä. Heinä- ja elokuussa Saltbodanilla soitetaan jazz-konsertti joka sunnuntai kello kahdelta iltapäivällä, järjestäjät kertovat lehdistötiedotteessaan.

Saltbodanissa on järjestetty säännöllisiä jazz-klubeja vuodesta 2014 lähtien. Lisäksi toinen klubi-isännistä, rumpali Thomas Törnroos, on soittanut Saltbodanin terassilla jo vuonna 1996, sillä jazz-musiikki on aina ollut lähellä ravintolan omistajaperheen sydäntä.

Konserteissa esiintyvät artistit ovat kovaa tasoa, kaikki huipputason jazz- ja blues-muusikoita Suomesta. Tänä vuonna mukana on ainoastaan kotimaisia artisteja, mutta aikaisempina vuosina artistivieraita on tullut muun muassa Yhdysvalloista, Kanadasta, Ruotsista ja Virosta.

Ensimmäisessä konsertissa sunnuntaina 5. heinäkuuta kello 14 alkaen soittaa Itä-Uudenmaan oma pianojazz-trio, East Newland Trio. Kokoonpanossa pianoa soittaa Kalle Katz, bassoa Sampo Tiittanen, ja rumpuja Törnroos.

Trio soittaa folk-jazz tyylistä musiikkia, ja kappaleet ovat jazz-legendoilta Thelonious Monk, Esbjörn Svensson ja Keith Jarrett. East Newland Triolla on persoonallinen oma soundi, jossa musikaalinen svengi ja omat improvisaatiot ovat tärkeässä roolissa.

East Newland Trion ohella kesän Soul & Jazz Time Out -konserteissa esiintyvät muun muassa huipputason jazztrumpetisti Mikko Pettinen, Wigwam-legenda Jukka Gustavson, blueskokoonpano British Standard, Soulsisters ja Thomas New Orleans Band.

Klubi-isäntien mukaan viime kesän lopussa traagisesti palanut Café Saltbodan on aina tarjonnut hyvän estradin ja mukavan tunnelman elävälle musiikille. Tämänkesäisten jazz-konserttielämysten järjestämiseen klubi-isännät ovat saaneet tuke Svenska Kulturfondenilta ja Taiteen edistämiskeskukselta. Soul & Jazz Time Out -konsertteihin on vapaa pääsy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.