Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Telehistorian sivu kääntyy - Loviisan voimalaitokselle oma matkaviestinverkko

Ensimmäinen ja siten historiallinen radiolupa taajuuskaistalle 2300–2320 MHz myönnettiin Fortumin Loviisan voimalaitokselle.

– Liikenne- ja viestintävirasto Traficom vastaa digitalisoituneen yhteiskunnan muuttuviin tarpeisiin antamalla ensimmäisen käyttöluvan kautta aikain paikallisille matkaviestinverkoille, kertoo Traficom tiedotteessaan.

Nämä matkaviestinteknologialla toteutetut rajatun käyttäjäryhmän radioverkot on tarkoitettu käytettäväksi paikallisesti esimerkiksi tehtaissa, satamissa, lentokentillä, voimaloissa sekä kaivoksissa niiden omaan toimintaan.

Oma yksityinen matkaviestinverkko lisää voimalaitoksen mahdollisuuksia edistää digitalisaatioon liittyviä kehityshankkeita ja tarjoaa samalla alueella työskenteleville uuden langattoman puheratkaisun käyttämisen.

Matkaviestinverkon käyttöluvan saatuaan Fortum voi hyödyntää matkaviestinteknologiaa omaan räätälöityyn tarpeeseensa, oli sitten kyse suuremmasta tiedonsiirtokapasiteetista tai uudenlaisista verkon sovellutuksista.

– Laadukkaat viestintäverkot ovat alusta uusille palveluille, sovelluksille ja innovaatioille. Fortum Power and Heat Oy on rohkeasti edelläkävijänä päättänyt rakentaa oman yksityisen matkaviestinverkon tukemaan ja tehostamaan toimintaansa. Toivon, että tämä toimii esimerkkinä ja luo mahdollisuuksia myös muille elinkeinoelämän toimijoille, toteaa Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa tiedotteessa.

Yksityinen matkaviestinverkko ja mobiilidata mahdollistavat digitalisaation hyödyntämisen ja kehittämisen jatkossa entistä paremmin.

Tomas Nyström, Loviisan voimalaitos

– Olemme Loviisan voimalaitoksella kehittäneet jo vuosien ajan erilaisia voimalaitoksen tuotantoa ja turvallisuutta edistäviä digitalisaatioratkaisuja. Yksityinen matkaviestinverkko ja mobiilidata mahdollistavat digitalisaation hyödyntämisen ja kehittämisen jatkossa entistä paremmin koko voimalaitosalueella, kertoo tiedotteessa Loviisan voimalaitoksen IT-päällikkö Tomas Nyström.

Taajuuskaista 2300–2320 MHz avattiin 15.6. yksityisille matkaviestinteknologiaan perustuville rajatun käyttäjäryhmän paikallisille radioverkoille, kuten esimerkiksi Private-LTE-verkoille.

Tällä taajuuskaistalla toimivia radioverkkoja saa käyttää vain yksityisille matkaviestinteknologiaan perustuville rajatun käyttäjäryhmän paikallisille radioverkoille. Taajuuskaista ei ole tarkoitettu paikallista laajempien alueellisten verkkojen rakentamiseen.

Verkkoja ei saa käyttää yleiseen teletoimintaan rajaamattomalle käyttäjäryhmälle.