Pyroll laajentaa toimintaansa - Pyhtää myi teknisen varikon ja kaarihallin yhtiölle. Kauppa sinetöitiin kahdessa viikossa

Pyhtään kunta on myynyt Siltakylästä vajaan 5 000 neliömetrin kokoisen kiinteistön Pyrollille, kertoo kunta tiedotteessaan. Teollisuuskujalla sijaitsevassa kiinteistössä on tällä hetkellä Pyhtään teknisen toimen varikko sekä heikkokuntoinen kaarihalli. Pyhtään kunnanhallitus teki päätöksen myynnistä 30.6. ja kauppasopimus allekirjoitettiin 1.7. Kauppa on lainvoimainen kuukauden päästä allekirjoituksesta.

Pyhtää sai kesäkuun alussa julkaistussa kansallisessa yrittäjien kuntabarometrissä Kymenlaakson parhaat pisteet.

Yrittäjät pitävät kunnan toimintaa ja päätöksentekoa yrittäjäystävällisenä, ja siitä kunnassa halutaan pitää kiinni ja toimia sen mukaisesti, tiedotteessa todetaan.

– Kun saimme tiedon Pyrollin laajennussuunnitelmista, se otettiin meillä prosessiin rivakasti ja löysimme tonttikaupasta yhdessä ratkaisun, joka saatiin nopeasti kunnanhallituksen päätettäväksi. Ensimmäisestä yhteydenotosta päätöksentekoon meni yhteensä reilu pari viikkoa. Haluamme kuntana pitää kiinni siitä, että Pyhtäällä toimivien yritysten kasvu ei jää ainakaan kunnan päätöksenteosta kiinni, kertoo kunnanjohtaja Jouni Eho kunnan tiedotteessa.

Pyhtään työttömyysaste on Kaakkois-Suomen pienin. Kunnan merkittävimmän yksityisen työnantajan laajentuminen luo edellytyksiä jatkaa myönteisellä kasvu-uralla ja houkutella kuntaan lisää asukkaita sekä yrityksiä.

– Pyrollin laajentuminen on linjassa kunnan elinkeinostrategian tavoitteiden kanssa. Pyhtään kunnassa ja koko Kotkan-Haminan seudulla on nyt positiivinen momentum, johon nämä uutiset tuovat lisää tuulta purjeisiin, toteaa Eho.

Pyroll on merkittävä työllistäjä Pyhtäällä ja yhteistyö kunnan kanssa on aina ollut eteenpäin vievää.

Ilkka Haitti, toimitusjohtaja

Pyroll Converting Oy kertoo omassa tiedotteessaan Siltakylän tehtaan palvelu- ja toimituskykyä parannettavan entisestään heinäkuussa alkavalla varastotilojen laajennuksella.

Nykyiset varastotilat tulevat kasvamaan lähes 40 prosentilla laajennuksen myötä. Uuden varastotilan koko tulee olemaan lähes 4000 neliömetriä. Uudet laitteet asennetaan kesän aikana ja tulevat olemaan täydessä tuotannossa syksyn aikana.

– Investoimme Siltakylän palvelukykyyn merkittävästi jälleen. Aiemmat investoinnit tehtiin vuosien 2017 ja 2018 aikana. Nyt tehtävä varaston laajennusinvestointi on merkittävä kooltaan ja kustannukseltaan, sanoo Pyroll Converting Oy.n toimitusjohtaja Ilkka Haitti.

Haitti toteaa Pyhtään kunnalla olleen merkittävän roolin laajennuksen toteutuksessa.

– Kunta myi Pyrollille viereisen omistamansa tontin, jotta laajennusinvestointi voidaan toteuttaa. Pyroll on merkittävä työllistäjä Pyhtäällä ja yhteistyö kunnan kanssa on aina ollut eteenpäin vievää. Voidaan puhua erittäin yrittäjämyönteisestä suhtautumisesta, josta olemme erittäin iloisia.

– Näinä vaikeina aikoina, jolloin koronaepidemia pitää maailmaa edelleen tiukassa otteessaan ovat ruoka- ja lääkepakkauskartonkien kulutus jatkunut vahvana maailmalla, ja juuri näitä tuotteita Siltakylän yksikössä jalostetaan, Haitti kertoo.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut