40 henkilöä vähennetään ja lähes koko henkilöstö lomautetaan - Haddom skola lakkautetaan, samoin Koskenkylän ja Lapinjärven terveysasemat

Loviisan kaupungin yt-neuvottelut päättyivät tiistaina 30.6.

Tasapainottamisohjelman esitykset säästökohteiksi on jaettu kolmeen eri kategoriaan: palveluverkon supistaminen, henkilöstövaikutukset ja -vähennykset sekä palveluiden tuottamisen supistukset ja muut säästöt, kerrotaan Loviisan kaupungin tiedotteessa.

Palveluverkon supistaminen sisältää muun muassa Koskenkylän terveysaseman, Lapinjärven terveysaseman ja Haddom skolan lakkauttamiset.

Henkilöstövaikutukset ja -vähennykset sisältävät muun muassa lähes koko henkilöstön lomauttamisen kolmeksi viikoksi sekä reilun 40 henkilön vähentämisen eläköitymisten ja avointen tehtävien täyttämättä jättämisen kautta.

Palveluiden tuottamisen supistukset ja muut säästöt sisältävät muun muassa kotihoidon kuntalisän lakkauttamisen. Lisäksi vähennetään kaupungin omistuksessa olevia kiinteistöjä ja pienennetään merkittävästi kiinteistöhuollon ostopalveluja.

Osa luonnollisen poistuman kautta tapahtuvista vähennyksistä pyritään toteuttamaan jo vuonna 2020 ja loput toteutetaan vuoden 2021 loppuun mennessä siten, että vähennyksillä hillittävät kustannukset on pääsääntöisesti voitu jättää pois vuoden 2022 talousarviosta ja säästö toteutuu täysimääräisenä sinä vuonna.

Ehdotettavan tasapainottamisohjelman toiminnallisten muutosten ja henkilöstövaikutusten, mukaan lukien lomautusten, kustannussäästö on yhteensä arviolta 5,7 miljoonaa euroa vuosina 2020–2022. Rakenteellisten säästöjen vuositaso siitä eteenpäin on arviolta 2,4 miljoonaa euroa.

Loviisan kaupungin talouden tasapainottamisohjelma 2020–2022, joka sisältää yhteistoimintamenettelyn tuloksen, viedään kaupunginhallituksen käsittelyyn 2.7. ja edelleen kaupunginvaltuustolle 9.7.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut