Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Agricolamuseo avataan Pernajassa - Tyhjä pankkisali Koskenkylässä on täyttynyt keskiaikaisilla esineillä ja tarinoilla

Pernajan Agricolamuseo avataan uudelleen pitkän tauon jälkeen, mutta uudessa paikassa. Tyhjä pankkisali Koskenkylässä on kesäkuun aikana täyttynyt keskiaikaisilla esineillä ja tarinoilla, kertoo Pernajan Agricolaseura tiedotteessaan.

Agricolamuseolla oli näyttelytila Pernajan pappilan päädyssä kymmenen vuotta sitten, mutta kuntaliitoksen jälkimainingeissa museonäyttelyn tavarat pakattiin laatikoihin ja osa niistä sijoitettiin Pernajan lähikirjastoon.

Pernajan Agricolaseura on jo vuosia yrittänyt löytää tiloja museonäyttelylle Pernajan kirkon läheisyydestä, mutta siinä ei ole onnistuttu.

Agricolamuseo avataan nyt väliaikaisesti keskeisellä paikalla Koskenkylässä, entisessä pankkihuoneistossa, johon museota on sisustettu kesäkuun alusta alkaen.

Agricolamuseo n tarkoituksena on Pernajassa noin vuonna 1510 syntyneen Mikael Agricolan muiston vaaliminen, Agricola-tiedon jakaminen ja Pernajasta löydettyjen arkeologisten esineiden esitteleminen. Museo toimii yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Agricolamuseon kumppanina toimii myös Koskenkylän kyläyhdistys, joka on saanut toimitilat museon viereisestä huoneistosta.

Agricolamuseo avataan 1.7., avajaisjuhla järjestetään perjantaina 10.7. kello 17. Juhla on kaikillle avoin. Ohjelmassa on musiikkia, runoja, puheita, keskusteluja ja tarjoilua. Museo on avoinna keskiviikosta sunnuntaihin kello 12-17.

Museovalvojana toimii Michael Hellman. Museoon on vapaa pääsy ja sieltä voi myös ostaa Agricola-aiheisia tuotteita.

Museon avaamisen ovat mahdollistaneet Svenska Kulturfonden ja Aktiasäätiö Porvoo sr, Loviisan kaupunki sekä talkooväki.

Pernajan Agricolaseuran puheenjohtaja on kirjailija Kai Nieminen. Museotyöryhmään kuuluvat Nina Björkman-Nystén, Elina Mieskolainen, Tuovi Putkonen ja Marjo Vuokko.