Yllättikö jano helteisessä kaupungissa? Vettä ei tarvitse aina ostaa pullossa, vaan pääkaupunkiseudulla on yli 70 ilmaista janonsammutuspistettä

Juomapullo tyhjenee nopeasti, kun liikkuu helteisessä kaupungissa. Juomavajaukseen on kuitenkin myös muita vaihtoehtoja kuin uuden pullon ostaminen kaupasta.

HSY muistuttaa tiedotteessaan, että sen 76 vesipostia ovat käytössä koko kesän ajan Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Vesipostit ovat käytössä huhtikuusta lokakuuhun asti.

HSY:n nettikartasta selviää, että vesiposti löytyy esimerkiksi Helsingin Kauppatorilta ja toinen heti Kolera-altaan vastakkaiselta puolelta, Vanhan Kauppahallin edustalta.

Vesiposteista tulee samaa hanavettä kuin pääkaupunkiseudun kotihanoistakin.

HSY toteaa, että hanavesi on ilmastoystävällisempi ja taloudellisempi vaihtoehto pullovedelle.

HSY:n mukaan veden puhdistuksen ja jakelun tuottama hiilijalanjälki on pääkaupunkiseudulla vain 0,004 grammaa puolta vesilitraa kohden, kun esimerkiksi virvoitusjuoman tuottama hiilijalanjälki on noin 550 grammaa puolta litraa kohden.

Juomapullon uudelleen täyttö myös vähentää jätteeksi päätyvien muovipakkausten määrää.

Vesipostien historia ulottuu 1800-luvun loppupuolelle asti. Niistä kotitaloudet ottivat käyttövetensä ennen kuin vesijohdot ylettyivät kiinteistöihin saakka.

Ennen vesiposteja käytössä oli yhteiskaivoja, jotka saastuivat helposti.

Kaikki HSY:n vesipostit löytyvät osoitteesta hsy.fi/vesipostit

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut