Uintireissulla ollut nainen joutui hukuksiin, mutta elvytettiin onnistuneesti Påsalössa sunnuntaina

Lääkärihelikopteri saapui paikalle ja varmisti naisen elpyneen riittävästi, jotta hänet voitiin kuljettaa ambulanssilla Porvoon sairaalaan. Lukijan kuva
Arto Henriksson

Arto Henriksson

Uintireissulla ollut nainen joutui hukuksiin, mutta elvytettiin onnistuneesti sunnuntai-iltana Påsalön saaressa Isnäsissä.

Loviisalainen seurue oli ollut viettämässä iltaa Påsalön luoteispuolella olevalla uimarannalla, ja valmistautunut paluumatkalle, kun seurueeseen kuulunut noin 35-vuotias nainen oli lähtenyt uimaan. Hetken kuluttua, hieman ennen kello 21 muut seurueen jäsenet olivat havainneet naisen uponneen pinnan alle.

Silminnäkijän mukaan yksi miehistä juoksi paikalle ja löysi naisen elottomana rantavedestä noin 2 metrin syvyydestä. Nainen tuotiin rantaan ja seurueen miehet ryhtyivät elvyttämään häntä sekä soittivat Keravan hätäkeskukseen.

Paikalle hälytettiin lääkärihelikopteri FinnHEMS, Isnäsin VPK sekä merivartioston partiovene.

Maallikkoelvytyksen aikana nainen oli vironnut, ja ensimmäisenä paikalle ehtinyt helikopterin lääkäri arvio naisen tilan niin vakaaksi, että hänet voitiin kuljettaa Isnäsin VPK:n veneellä rantaan ja edelleen ambulanssilla Porvoon sairaalaan. Seurueen jäsenen mukaan nainen selvisi tilanteesta vammoitta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.