Kotkan kaupunki ei joudu maksamaan yllätyksenä tullutta 700 000 euron välityspalkkiota – Navigatum veti pois vaatimuksensa, kun kuuli sopimukseen liittyvistä epäselvyyksistä

Kotkan kaupunki ryhtyi selvittämään Kymenlaakson Sähkön osakejärjestelyihin liittyvää välityspalkkiota, kun se sai noin 700 000 euron laskun asiantuntijapalveluista, vaikka se oli jo aikaisemmin suorittanut korvauksen toiselle yritykselle.

Asiantuntijapalveluista on toimeksiantosopimus, jonka on Kotkan kaupungin puolesta allekirjoittanut Kotkan silloinen kaupunginjohtaja Henry Lindelöf, joka toimi Loviisan kaupunginjohtajana vuosina 1990-2002.

Asiantuntijapalveluista on toimeksiantosopimus, jonka on Kotkan kaupungin puolesta allekirjoittanut silloinen kaupunginjohtaja Henry Lindelöf.

Kotkan kaupungin ei tarvitse maksaa Kymenlaakson Sähkön osakekauppoihin liittyvää, noin 700 000 euron välityspalkkiolta, jota siltä vaadittiin keväällä. Loviisan kaupunki on Kymenlaaksin Sähkön suurin osakas nykyisin.

– Välityspalkkiota vaatinut Navigatum Oy lähetti toukokuun lopulla kaupungille kirjeen, jossa yhtiö ilmoitti luopuvansa vaatimuksestaan, koska laskuun liittyvän sopimuksen tekemiseen liittyi epäselvyyksiä kaupungin päätöksenteossa. Syynä oli myös se, että kaupunki ilmoitti riitauttavansa laskun, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Kotka ryhtyi selvittämään kesällä 2017 tehtyihin Kymenlaakson Sähkö Oy:n osakejärjestelyihin liittyvää välityspalkkiota, kun se sai noin 700 000 euron laskun niiden yhteydessä käytetyistä asiantuntijapalveluista. Kaupunki oli jo suorittanut asiantuntijapalveluista korvauksen eräälle toiselle yritykselle heti osakelunastuksen jälkeen.

Kymenlaakson Sähkö Oy:n osakejärjestelyihin liittyvät neuvottelut käytiin vuosina 2015–16. Osakejärjestelyjen muodosta ja eri sopimuksista päästiin ratkaisuun vuoden 2017 alussa, ja järjestelyt toteutettiin kesällä 2017.

Asiantuntijapalveluista on 7. lokakuuta vuonna 2016 päivätty toimeksiantosopimus, jonka on Kotkan kaupungin puolesta allekirjoittanut silloinen kaupunginjohtaja Henry Lindelöf.

Kotkan kaupunginhallitus päätti tehdä tutkintapyynnön poliisille koskien osakekauppoihin liittyviä toimeksiantosopimuksia. Kaupunki pyysi poliisia tutkimaan, oliko Lindelöfillä oikeus solmia sopimus toimivaltansa puitteissa.

– Tutkintapyyntö on edelleen voimassa. Se, että Navigatum veti pois vaatimuksensa välityspalkkion maksamisesta, ei vaikuta tutkintapyyntöön mitenkään, toteaa kaupungin kansliapäällikkö Marianna Ruonala.

Kotkan kaupunginhallitus epäilee, että entinen kaupunginjohtaja on syyllistynyt virkarikokseen solmiessaan kaksi lähes saman sisältöistä ja kaupunginhallituksen käsityksen mukaan päällekkäistä sopimusta kahden eri yrityksen kanssa, joita on edustanut sama henkilö.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut