Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maaseutu ja luonto esillä kesänäyttelyssä

Lapinjärven pääkirjastossa on kesä- ja heinäkuun ajan esillä Valkon kansalaisopiston taidemaalauskurssilaisten maalauksia. Maalaustekniikat-kurssi alkoi viime syksynä ja jatkui opettaja Antonio Arosan johdolla kevääseen saakka, kunnes opetus jouduttiin keskeyttämään koronaviruksesta johtuvan poikkeustilan vuoksi.

– Oppilaat ovat jatkaneet maalamista kotonakin. Meillä oli Whatsapp-ryhmä, jossa jokainen sai esitellä töitään ja pyytää toisilta vinkkejä siihen, miten työtä voisi parantaa, Arosa kertoo.

Opettaja arveli ensiksi, että osaa kurssilaisista voisi ujostuttaa omien töiden näyttäminen Whatsapp-ryhmässä. Lopulta kaikki uskalsivat kuitenkin jakaa töitään koko ryhmälle.

– Meillä on ollut oikein hyvä meininki. Monet ovat maalanneet jo pitkään samassa ryhmässä ja lähes kaikki ovat olleet mukana alusta asti, kurssia jo useamman vuoden opettanut Arosa muistelee.

Viime lukukauden taidemaalauskurssille osallistui eri-ikäisiä aikuisia nuorista eläkeikäisiin saakka. Mukaan saatiin myös ilahduttavan paljon miehiä.

Taidemaalauskurssin päätekniikka oli akryylimaalaus, sillä se sopii monipuoliseen työskentelyyn eritasoisille harrastajille.

Meillä on ollut oikein hyvä meininki.

Antonio Arosa Kurssin opettaja

– Kerran kuussa opetin ryhmälle myös jonkin erikoisemman harjoitustekniikan, mutta sekin toki keskeytyi keväällä, Arosa toteaa.

Osa kurssilaisista maalasi jonkin verran myös akvarelliväreillä.

– Öljymaaleistakin oli puhetta, mutta öljyllä vain kestää kauan kuivua. Meillä olisi loppunut tila kesken, jos jokaisella olisi ollut useampi työ, jota työstää sillä välin, kun toinen työ kuivuu, Arosa pohtii.

Vaikkei kesänäyttelyllä ole varsinaista teemaa, vuoden aikana valmistuneita oppilastöitä näyttää yhdistävän luonnonläheiset kuva-aiheet.

– Kurssillamme maalattiin paljon töitä luontoon ja maaseutuun liittyen. Töissä esiintyy esimerkiksi eläimiä ja erilaisia maisemia, Arosa tiivistää.

Näyttelyn päätyöksi on valittu tänä vuonna menehtyneen Anita Silfvastin maalaus jämtlanninpystykorvasta.

– Halusimme kunnioittaa Anitaa ja valita hänen työnsä kesänäyttelyn päätyöksi. Hän teki tämän taulun viime syksynä, Arosa kertoo.

Kansalaisopisto avaa ovensa näillä näkymin taas syksyllä, jolloin taidemaalauskurssiakin on tarkoitus jatkaa.

Ryhmän kesänäyttelyyn on vapaa pääsy ja näyttely on avoinna kirjaston kesäaukioloaikojen mukaisesti heinäkuun loppuun asti.