Artjärven ja Länsi-Kymen Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä ensi vuoden alusta

Op Länsi-Kymi ja OP Artjärvi yhdistyvät suunnitelmien mukaan ensi vuoden alkupuolella. Arkisto

Artjärven ja Länsi-Kymen Osuuspankkien hallitukset ovat käynnistäneet yhteisen selvityksen pankkien yhdistämisestä, kerrotaan pankkien tiedotteessa.

– Hallituksemme on pohtinut isoja kysymyksiä, esimerkiksi miten turvataan pankkimme palvelukyky ja miten varmistetaan, että tulevaisuudessakin alueella toimii vahva asiakkaiden omistama pankki. Olemme punninneet eri vaihtoehtoja ja selkeä johtopäätös on, että yksin emme enää pärjää. Tulevaisuus tulee siis rakentaa voimia yhdistämällä, kertoo OP Artjärven hallituksen puheenjohtaja Rami Korkkula.

– Pankkeihin kohdistuvan sääntelyn voimakas lisääntyminen on yksi keskeinen syy selvityksen aloittamiseen. Pakollinen byrokratia vie väistämättä suuren osan pienen pankin johdon ja hallinnon ajasta. Hallinnollisten tehtävien keskittämisellä saisimme enemmän aikaa asiakaspalveluun ja sen laatuun voitaisiin panostaa entistä enemmän, lisää OP Artjärven toimitusjohtaja Reijo Hurskainen.

– Suunnittelun lähtökohtana on, että pankkien nykyiset konttorit jatkaisivat toimintaansa ja uusi pankki voisi tarjota laajenevan palveluvalikoiman kaikissa toimipaikoissaan. Yhdistymisellä ei olisi vaikutusta pankkien asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuisivat nykyisellään. Yhdistyminen ei vaatisi asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan heidän tilinumeronsa, kortit ja verkkopalvelut toimisivat kuten tähänkin asti, kertoo OP Länsi-Kymen hallituksen puheenjohtaja Sanna Liljeqvist.

– Artjärven ja Länsi-Kymen Osuuspankkien toimialueet ovat maaseutumaisina hyvin samankaltaisia. Voimien yhdistäminen antaisi meille hyvät lähtökohdat ylläpitää ja vahvistaa elinvoimaisuutta toimialueella ja vastata asiakkaiden toiveisiin myös jatkossa. Yhdistymisen kautta asiantuntemus lisääntyy ja vahva pankki pystyy paremmin vastamaan myös yritysten rahoitustarpeisiin, kertoo OP Länsi-Kymen toimitusjohtaja Saila Rosas.

Alustavan aikataulun mukaan päätös yhdistymisestä voitaisiin tehdä kummankin pankin osuuskunnan kokouksessa vuoden 2021 alkupuolella. Suunnitelman mukaan OP Artjärven henkilökunta siirtyisi OP Länsi-Kymen palvelukseen vanhoina työntekijöinä ja toimitusjohtajana jatkaisi OP Länsi-Kymen nykyinen toimitusjohtaja Saila Rosas.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Värikkäitä akryylimaalauksia – Raija Tikkasen töitä vuosien varrelta A´la Tallissa
 2. Hankalat sääolosuhteet haastoivat kuhanuistelijoita – kalastuskilpailuun osallistui 22 venekuntaa
 3. Tilastot: Itä-Uudellamaalla on 12 mökkiläisten valtakuntaa, joissa vakiasukkaat ovat vähemmistönä
 4. Ääniä kuuleva tulkitaan toisin eri kulttuureissa – taidenäyttely purkaa äänten kuulemiseen liittyviä ennakkoluuloja
 5. Uintiharjoituksia ja vesileikkejä – uimakoululaiset suorittivat ahkerasti uintimerkkejä
 6. Rautaisia naisia, luonnon rauhaa ja mustekirjoitusta – ruukissa uusia taidenäyttelyitä
 7. Teatterielämyksiä luvassa, vaikka Ruukinmyllyn oma ryhmä pitää välivuotta - Sydänteatterin esitys Lähde tulee ensi-iltaan lauantaina
 8. Haddom skola ja Lapinjärven terveysasema pois lakkautuslistalta - Koskenkylän terveysasema lakkautetaan
 9. Terveysaseman kohtalo ratkaistaan torstaina - Lapinjärveläisiltä Loviisan kaupunginvaltuustolle yli 700 nimen lista jolla vedotaan terveysaseman säästämiseen
 10. Livelähetys kello 17: Loviisan valtuustossa tänään säästöohjelma ja asuntomessualueen kaavat
 11. Yrittäjät haluavat asuntomessujen olevan kärkihankkeen ja vetoavat kaupunginvaltuustoon kaavan hyväksymisessä
 12. Monesta oltaisiin valmiita luopumaan - Loviisan kaupungin kyselyyn talouden tasapainottamisen keinoista henkilöstöltä 232 vastausta, asukkailta 258
 13. Loviisanjokea perattu jo kilometrin verran – hankkeen toteutumista odotettiin yli kymmenen vuotta
 14. Sinikan siilibaarissa uskollisia asiakkaita – enimmillään siilejä on ollut jopa 20
 15. Saara Lång, kolumni: Kylien kaupunki Loviisa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.