Artjärven ja Länsi-Kymen Osuuspankit suunnittelevat yhdistymistä ensi vuoden alusta

Artjärven ja Länsi-Kymen Osuuspankkien hallitukset ovat käynnistäneet yhteisen selvityksen pankkien yhdistämisestä, kerrotaan pankkien tiedotteessa.

– Hallituksemme on pohtinut isoja kysymyksiä, esimerkiksi miten turvataan pankkimme palvelukyky ja miten varmistetaan, että tulevaisuudessakin alueella toimii vahva asiakkaiden omistama pankki. Olemme punninneet eri vaihtoehtoja ja selkeä johtopäätös on, että yksin emme enää pärjää. Tulevaisuus tulee siis rakentaa voimia yhdistämällä, kertoo OP Artjärven hallituksen puheenjohtaja Rami Korkkula.

– Pankkeihin kohdistuvan sääntelyn voimakas lisääntyminen on yksi keskeinen syy selvityksen aloittamiseen. Pakollinen byrokratia vie väistämättä suuren osan pienen pankin johdon ja hallinnon ajasta. Hallinnollisten tehtävien keskittämisellä saisimme enemmän aikaa asiakaspalveluun ja sen laatuun voitaisiin panostaa entistä enemmän, lisää OP Artjärven toimitusjohtaja Reijo Hurskainen.

– Suunnittelun lähtökohtana on, että pankkien nykyiset konttorit jatkaisivat toimintaansa ja uusi pankki voisi tarjota laajenevan palveluvalikoiman kaikissa toimipaikoissaan. Yhdistymisellä ei olisi vaikutusta pankkien asiakassuhteisiin, vaan ne jatkuisivat nykyisellään. Yhdistyminen ei vaatisi asiakkailta mitään toimenpiteitä, vaan heidän tilinumeronsa, kortit ja verkkopalvelut toimisivat kuten tähänkin asti, kertoo OP Länsi-Kymen hallituksen puheenjohtaja Sanna Liljeqvist.

– Artjärven ja Länsi-Kymen Osuuspankkien toimialueet ovat maaseutumaisina hyvin samankaltaisia. Voimien yhdistäminen antaisi meille hyvät lähtökohdat ylläpitää ja vahvistaa elinvoimaisuutta toimialueella ja vastata asiakkaiden toiveisiin myös jatkossa. Yhdistymisen kautta asiantuntemus lisääntyy ja vahva pankki pystyy paremmin vastamaan myös yritysten rahoitustarpeisiin, kertoo OP Länsi-Kymen toimitusjohtaja Saila Rosas.

Alustavan aikataulun mukaan päätös yhdistymisestä voitaisiin tehdä kummankin pankin osuuskunnan kokouksessa vuoden 2021 alkupuolella. Suunnitelman mukaan OP Artjärven henkilökunta siirtyisi OP Länsi-Kymen palvelukseen vanhoina työntekijöinä ja toimitusjohtajana jatkaisi OP Länsi-Kymen nykyinen toimitusjohtaja Saila Rosas.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut