Maastopalot | Valkossa taas kaksi samanaikaista maastopaloa - tahallaan sytytettyjen palojen sarja jatkuu?

Kahdessa eri paikassa Fantsnäsintien ja viereisen Korsvikintien varrella paloi maastoa samaan aikaan perjantaina aamupäivällä. Perjantain maastopalot olivat Valkossa lyhyen ajan sisällä tiettävästi ainakin jo seitsemännet maastopalot, joita epäillään tahallaan sytytetyiksi.

Selvittämättömät maastopalot ovat roihunneet parin viikon aikana vain runsaan kilometrin päässä toisistaan. Poliisi on puhuttanut palojen johdosta nuoria Valkon alueella.

Perjantaina noin kello 10.30 aikoihin Valkon pururadan alueella kävelylenkillä olleet valkolaiset havaitsivat ensin, että Fantsnäsintien eteläpuolelta metsiköstä nousi savua ja näkyi liekkejä.

Silminnäkijät soittivat Keravan hätäkeskukseen, joka hälytti paikalle ensin Loviisan pelastuslaitoksen ja Valkon VPK:n sammutusyksiköt sekä myöhemmin myös Loviisan VPK:n.

Ensimmäinen palopaikka löytyi nopeasti Fantsnäsintieltä, ja pelastuslaitoksen sammuttajat saivat palon nopeasti rajattua.

Valkon VPK:n tullessa ensimmäiselle palopaikalle hätäkeskus antoi toisen hälytyksen noin puolen kilometrin päähän Korsvikintielle, jossa maastoa paloi tien ja kuntopolun välillä noin 20 x 10 metrin alueella. Paikalla olleet silminnäkijät opastivat sammuttajat kohteeseen.

Sammuttajat saivat senkin maastopalon nopeasti rajattua ja sammutettua.

Päivystävä palomestari epäili, että aluella saattaisi olla muitakin kyteviä kohteita, joten paikalle kutsuttiin myös Valkon VPK:n drone-yksikkö. Uusia paloja ei kuitenkaan löytynyt.

Paikalle hälytettiin myös sammutus- ja säiliöyksiköitä Porvoosta, Lapinjärveltä sekä Pyhtäältä, mutta ne käännytettiin takaisin asemilleen, kun palot saatiin nopeasti hallintaan.

- Valkossa on lähellä toisiaan ja lyhyen ajan sisällä ollut ainakin viisi maastopaloa, joiden syttymiselle ei ole löytynyt luonnollista syytä. Kyse on joko tahallaan sytytetyistä paloista tai vaihtoehtoisesti huolimattomasta tulen käsittelystä, kuten tupakasta. Tumppeja ei ole kuitenkaan alueelta löytynyt, pohti päivystävä palomestari Reijo Houni Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Hänen mukaansa Itä-Uudenmaan poliisi tutkii palojen syttymissyitä.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut