Maastopalot: Valkossa taas kaksi samanaikaista maastopaloa - tahallaan sytytettyjen palojen sarja jatkuu?

Loviisan pelastuslaitos sekä Valkon VPK ja Loviisan VPK hälytettiin perjantaina aamupäivällä sammuttamaan kahta samanaikaista maastopaloa lähellä toisiaan Fantsnäsintiellä ja Korsvikin tiellä Valkossa. Arto Henriksson

Arto Henriksson

Kahdessa eri paikassa Fantsnäsintien ja viereisen Korsvikintien varrella paloi maastoa samaan aikaan perjantaina aamupäivällä. Perjantain maastopalot olivat Valkossa lyhyen ajan sisällä tiettävästi ainakin jo seitsemännet maastopalot, joita epäillään tahallaan sytytetyiksi.

Selvittämättömät maastopalot ovat roihunneet parin viikon aikana vain runsaan kilometrin päässä toisistaan. Poliisi on puhuttanut palojen johdosta nuoria Valkon alueella.

Perjantaina noin kello 10.30 aikoihin Valkon pururadan alueella kävelylenkillä olleet valkolaiset havaitsivat ensin, että Fantsnäsintien eteläpuolelta metsiköstä nousi savua ja näkyi liekkejä.

Silminnäkijät soittivat Keravan hätäkeskukseen, joka hälytti paikalle ensin Loviisan pelastuslaitoksen ja Valkon VPK:n sammutusyksiköt sekä myöhemmin myös Loviisan VPK:n.

Ensimmäinen palopaikka löytyi nopeasti Fantsnäsintieltä, ja pelastuslaitoksen sammuttajat saivat palon nopeasti rajattua.

Valkon VPK:n tullessa ensimmäiselle palopaikalle hätäkeskus antoi toisen hälytyksen noin puolen kilometrin päähän Korsvikintielle, jossa maastoa paloi tien ja kuntopolun välillä noin 20 x 10 metrin alueella. Paikalla olleet silminnäkijät opastivat sammuttajat kohteeseen.

Sammuttajat saivat senkin maastopalon nopeasti rajattua ja sammutettua.

Päivystävä palomestari epäili, että aluella saattaisi olla muitakin kyteviä kohteita, joten paikalle kutsuttiin myös Valkon VPK:n drone-yksikkö. Uusia paloja ei kuitenkaan löytynyt.

Paikalle hälytettiin myös sammutus- ja säiliöyksiköitä Porvoosta, Lapinjärveltä sekä Pyhtäältä, mutta ne käännytettiin takaisin asemilleen, kun palot saatiin nopeasti hallintaan.

- Valkossa on lähellä toisiaan ja lyhyen ajan sisällä ollut ainakin viisi maastopaloa, joiden syttymiselle ei ole löytynyt luonnollista syytä. Kyse on joko tahallaan sytytetyistä paloista tai vaihtoehtoisesti huolimattomasta tulen käsittelystä, kuten tupakasta. Tumppeja ei ole kuitenkaan alueelta löytynyt, pohti päivystävä palomestari Reijo Houni Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Hänen mukaansa Itä-Uudenmaan poliisi tutkii palojen syttymissyitä.

Valkon VPK kävi sammuttamassa Korsvikintien ja pururadan välissä levinnyttä maastopaloa. Arto Henriksson

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Värikkäitä akryylimaalauksia – Raija Tikkasen töitä vuosien varrelta A´la Tallissa
 2. Hankalat sääolosuhteet haastoivat kuhanuistelijoita – kalastuskilpailuun osallistui 22 venekuntaa
 3. Tilastot: Itä-Uudellamaalla on 12 mökkiläisten valtakuntaa, joissa vakiasukkaat ovat vähemmistönä
 4. Ääniä kuuleva tulkitaan toisin eri kulttuureissa – taidenäyttely purkaa äänten kuulemiseen liittyviä ennakkoluuloja
 5. Uintiharjoituksia ja vesileikkejä – uimakoululaiset suorittivat ahkerasti uintimerkkejä
 6. Rautaisia naisia, luonnon rauhaa ja mustekirjoitusta – ruukissa uusia taidenäyttelyitä
 7. Teatterielämyksiä luvassa, vaikka Ruukinmyllyn oma ryhmä pitää välivuotta - Sydänteatterin esitys Lähde tulee ensi-iltaan lauantaina
 8. Haddom skola ja Lapinjärven terveysasema pois lakkautuslistalta - Koskenkylän terveysasema lakkautetaan
 9. Terveysaseman kohtalo ratkaistaan torstaina - Lapinjärveläisiltä Loviisan kaupunginvaltuustolle yli 700 nimen lista jolla vedotaan terveysaseman säästämiseen
 10. Livelähetys kello 17: Loviisan valtuustossa tänään säästöohjelma ja asuntomessualueen kaavat
 11. Yrittäjät haluavat asuntomessujen olevan kärkihankkeen ja vetoavat kaupunginvaltuustoon kaavan hyväksymisessä
 12. Monesta oltaisiin valmiita luopumaan - Loviisan kaupungin kyselyyn talouden tasapainottamisen keinoista henkilöstöltä 232 vastausta, asukkailta 258
 13. Loviisanjokea perattu jo kilometrin verran – hankkeen toteutumista odotettiin yli kymmenen vuotta
 14. Sinikan siilibaarissa uskollisia asiakkaita – enimmillään siilejä on ollut jopa 20
 15. Saara Lång, kolumni: Kylien kaupunki Loviisa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.