Loviisan ravit kesäkuulta peruttu - heinä- ja elokuun ravien suhteen seurataan tilannetta

Loviisan raviradan kesäkauden avaus siirtyy ainakin heinäkuuhun.

Radan Facebook-tilillä kerrotaan, että kesäkuulle kaavaillut kahdet ravit on peruttu koronavirustilanteen vuoksi.

– Tilanteiden valossa Itä-Uudenmaan Oriyhdistys on päättänyt peruuttaa kesäkuun ravit. Kesän muiden ravien suhteen seuraamme tilannetta ja tiedotamme mahdollisista muutoksista mahdollisimman pian, radan tiedotteessa todetaan.

Loviisassa ravataan vain kesäkaudella, tavallisesti viisi kertaa kesässä. Alkavan kesän kalenterissa on nyt jäljellä kolme ravipäivää: 6. heinäkuuta, 20. heinäkuuta ja 3. elokuuta.

Isommilla suomalaisilla raviradoilla kautta jo varovasti käynnistellään kaksi kuukautta kestäneen totaalitauon jälkeen. Päivittäinen ravikilpailutoiminta käynnistyy 1. kesäkuuta, mutta Joensuussa ravattiin ensimmäiset poikkeusoloihin valmistelevat ravit. Ne sujuivat Suomen Hippoksen mukaan ”rauhallisesti” Valmistelevia raveja on jo ajettu tai ajetaan vielä Lahdessa, Vermossa, Jyväskylässä, Seinäjoella ja Turussa.

Valmistelevissa raveissa noudatetaan maa- ja metsätalousministeriön laatimia rajoituksia. Lähtöihin osallistuu maksimissaan 10 hevosta ja kilpailupaikalla tulee viettää vain oman kilpailusuorituksen vaatima aika. Kaikki toiminta, joka ei ole kilpailujen läpiviemisen kannalta välttämätöntä, on keskeytetty.

Kiinnostus poikkeusraveja kohtaan on ollut isoa, eivätkä läheskään kaikki ilmoittautuneet ravurit ole mahtuneet mukaan. Joensuun raveista karsittiin 36 hevosta ja Lahden Jokimaalta 48.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut