Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Lounasravintola Fellmanni ei saanut koronatukia, mutta hylättyjen hakemusten mukaan nimetyistä noutoannoksista tuli menestys

Saisiko olla pikkunälkään ” Yksinyrittäjän tuki 5.50€”, ”Ely-keskuksen tuki 8,50€” tai isompaan nälkään ” Business Finlandin tukipaketti kaikilla mausteilla 8,50€” vai isommalle porukalle ” COVID-19 boksi 7.00e”. Kaikki nopealla käsittelyllä heti mukaan.

Ruotsinpyhtäällä Loviisassa toimivan Lounasravintola Fellmannin yrittäjäpariskunta Annika ja Atte Fellman on jäänyt ilman koronatukia, mutta saamatta jääneiden tukien mukaan nimetty noutoannoslista moninkertaisti viikonloppuna noutoannosten myynnin.

Yrittäjän protestiannoksia tultiin kannatusmielessä noutamaan aina Kotkasta ja Porvoosta saakka.

– Lauantai oli sadepäivä, ja ajateltiin, ettei myyntiä juuri tule, mutta jo lauantaina puhelin soi niin pirusti ja tilauksia alkoi tulla ruuhkaksi saakka, kertoi Atte Fellman. Covid19-boksi oli eniten myydyin annospaketti.

– Meiltä saa tukipaketteja niin yksityiset kun yrityksetkin. Tilauksesta. Ja nimenomaan take away paketteja. Ja näihin ei siis tarvi mitään liibalaabaa kehityshanketta esittää, sanaili Atte Fellman Facebookissa.

Viikonlopun aikana ravintolan Facebook-ryhmä täyttyi tyytyväisten asiakkaiden kiitoksista. Viikonlopun päätteeksi Fellmannit kertoivat laittavansa Ely-keskuksen kielteisen päätöksen suurennoksena ravintolan seinään lisättynä tekstillä ”asiakkaidensa avustama”.

– Suuret kiitokset entisille ja uusille asiakkaille, jotka tulivat avuksi tämän kriisin keskellä, Atte Fellman kiitteli.

Fellmannien mukaan Ely-keskus hylkäsi heidän tukihakemuksen ilmeisesti alkuvuoden heikon myynnin ja yhden maksuhäiriömerkinnän takia.

– Business Finlandin kehittämistukea olisimme ehkä saaneet, jos oltaisiin keksitty jokin kehittämishanke, kuten nakkikioskin luukku ulkoseinään, mutta moraali ei antanut ryhtyä kikkailemaan, kun tässä on vaan pyrkimys pitää firma pystyssä, Atte Fellman totesi.

Yhden kikan Fellmannin silti keksivät. Kun hallitus määräsi, ettei ravintola-alueella saa pitää ruokapöytiä, siirrettiin terassin pöytäryhmän tontin rajan ulkopuolelle puron rantaan, jonne myydään nyt noutoannoksia.

Pääosa Fellmannien myynnistä tulee normaalisti catering-tilauksista, jotka loppuivat keväällä täysin. Monet tilaisuudet siirrettiin ensi vuodelle, ja kalenteri alkaa olla kesän 2021 osalta jo melko täynnä.

Helpotusta sinne asti tuo se, että Annika Fellman käy osan viikosta ulkopuolella töissä. Lounasravintola Fellmanni on toiminut paikalla 12 vuotta.