Avi: Tapahtumanjärjestäjän pitää itse soveltaa koronamääräyksiä ja -suosituksia – "Tilanteessa korostuu jokaisen oma vastuu"

Sen jälkeen, kun hallitus päätti höllentää koronaepidemian vuoksi määrättyjä rajoituksia, aluehallintovirastolta (avi) on odotettu ohjeita kesän kokoontumisrajoitusten tulkintaan ja ohjeistuksiin. Avi twiittaa kuitenkin, että se antaa vain yleisluontoisia ohjeita.

– Pääsääntöisesti kunkin tapahtumajärjestäjän tai toimijan pitää itse arvioida, miten se voi huomioida hygieniasuositukset ja 1.6. alkaen voimaan tulevat määräykset omassa toiminnassaan ja toteuttaa toiminnan, tilaisuudet ja tapahtumat niin, että tautitilanne ei pahene, avin twiitissä sanotaan.

Avi viestittää julkaisevansa verkkosivujensa usein kysytyissä kysymyksissä yleisluonteisia tulkintoja, jotka voivat "tukea tapahtumajärjestäjän päätöksentekoa".

– Tilanteessa siis korostuu jokaisen toimijan ja kansalaisen omaa vastuu noudattaa viranomaisten määräyksiä, ohjeita ja suosituksia toiminnassaan ja siten omalta osaltaan ehkäistä viruksen leviämistä.

Samassa viestiketjussa avi kertoo, että päätökset kesän ajan kokoontumisrajoituksista tehdään toukokuussa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut