Maastopalo: Valkossa kärähti jälleen - pikkupoikien tulitikkuleikit syynä?

Noin 500 metrin päästä paloasemalta paikalle nopeasti ehtinyt Valkon VPK sai palon nopeasti sammutettua ennen kuin se ehti levitä laajemmin. Arto Henriksson
Arto Henriksson

Arto Henriksson

Pikkupoikien tulitikkoleikkien epäillään sytyttäneen jo kolmannen maastopalon Valkossa. Tänään kello 15 aikoihin Loviisan pelastuslaitoksen ja Valkon VPK:n sammutusyksiköt hälytettiin jälleen Lammenpolulle, jossa maastoa oli syttynyt palamaan aivan tien viressä.

Palokunnat saivat liekit nopeasti sammutettua, ja kasteltua lähialuetta. Palopaikka oli lähellä paikkaa, jossa oli myös viime torstaina syttynyt maastopalo. Paikalle hälytettiin myös Itä-Uudenmaan poliisin yksikkö.

Ohikulkija kertoi, että hän oli kulkenut paikan ohi, ja nähnyt kaksi poikaa, joilla oli polkupyörät. Noin 10 minuutin kuluttua valkolaismies oli tullut samalle paikalle ja huomannut maaston olevan liekeissä. Palopaikka sijaitsi vain noin 40 metrin päässä lähimmistä rakennuksista.

Tämän uutisen julkaisemisen jälkeen toinen silminnäkijä otti yhteyttä Loviisan Sanomiin ja kertoi nähneensä paikalla kaksi pyörillä liikkuvaa arviolta 12-vuotiasta poikaa myös aiemman, torstaisen maastopalon yhteydessä.

Viime viikolla maastoa oli sytytetty palamaan myös Valkon koulun lähimetsässä. Poliisi tutkii asiaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.