Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouluihin paluu lisää joukkoliikennettä – joissain tapauksissa ei ole pystytty järjestämään tavanomaista bussiyhteyttä

Peruskoulujen palatessa lähiopetukseen 14. toukokuuta on sillä vaikutuksensa myös HSL:n liikenteeseen. Bussit kulkevat edelleen pääosin kesäaikatauluin, mutta osalla koululaisten käyttämistä bussilinjoista ajetaan lisälähtöjä ja osa linjoista palaa loppulukukauden ajaksi talviaikatauluihin. Myös junia pidennetään, kerrotaan HSL:n tiedotteessa.

Koulujen avautumisen myötä ajetaan lisälähtöjä useilla eri bussilinjoilla. Eri HSL-kunnissa ajettaviin lisälähtöihin voi tutustua liikennetiedotteessa HSL:n nettisivuilla. Kaikki ajettavat lähdöt päivitetään myös Reittioppaaseen ja näkyvät siellä viimeistään 9. toukokuuta.

Liikennettä ei kuitenkaan ajeta yhtä paljon kuin normaalilla talviliikennekaudella. Tästä syystä odotusajat saattavat olla tavanomaista pidempiä koulupäivää ennen ja sen jälkeen. Joissain tapauksissa ei ole pystytty järjestämään tavanomaista bussiyhteyttä koululle lainkaan.

Lisäksi ruuhka-aikoina ajetaan pääradalla K-junat, kehäradalla I- ja P-junat, rantaradalla E-, L-, U- ja Y-junat sekä osa A-junista 14. toukokuuta alkaen kahdella junayksiköllä.

Jos koulumatkojen tekeminen on mahdollista muilla tavoin – esimerkiksi kävellen tai pyörällä – suosittelee HSL näitä liikkumismuotoja. Näin joukkoliikennevälineissä on enemmän tilaa matkustaa turvallisesti, sanotaan tiedotteessa.