Helsingissä myönnetty asuntolainoja viime kevättä enemmän koronakriisistä huolimatta, kertoo Nordea

Asuntolainoja myönnettiin Helsingissä koronakriisistä huolimatta Nordeassa keväällä enemmän kuin viime vuonna, kerrotaan tiedotteessa.

– Nordean asuntoluototus kasvoi alkuvuoden aikana Helsingissä selvästi. Asuntolainoja myönnettiin helsinkiläisille ensimmäisen kvartaalin aikana yli kolmannes enemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana, kertoo Nordean toimipaikanjohtaja Sami Hämäläinen tiedotteessa.

Koronaviruspandemian aikana verkkotapaamisten määrä asuntolainaneuvotteluissa on kasvanut merkittävästi. Yli 90 prosenttia asuntolainaneuvotteluista käydään tällä hetkellä verkkotapaamisina. Myös kokonaan digitaalisesti toteutettujen asuntokauppojen määrä on kasvanut 30 prosentilla kuukaudessa, kerrotaan tiedotteessa.

– Tutkimuksemme mukaan kaupungistumisen trendi ei ole muuttumassa ja omistusasujista puolet uskookin asuntonsa arvon säilyvän ennallaan pandemiasta huolimatta. Samaisessa tutkimuksessa 40 prosenttia vastaajista kertoi varautuneensa taloudelliseen epävarmuuteen, Hämäläinen jatkaa.

Nordea alkoi tarjota lyhennysvapaita kuukausia maksutta henkilö- ja yritysasiakkaille, jotka tarvitsevat apua koronavirustilanteen takia.

– Olemme käsitelleet asuntolainojen lyhennysvapaahakemuksia maaliskuun puolen välin jälkeen jo noin 20 000 kappaletta – yrityspuolella lyhennysvapaita on myönnetty noin 5 000 kappaletta. Lisäksi suurimmassa osassa Nordean asuntolainoja on Lyhennysjousto-ominaisuus, jonka avulla voi itse pienentää tai suurentaa lyhennyksiä tai jättää lyhennyksen väliin verkko- tai mobiilipankissa, Hämäläinen kertoo tiedotteessa.

Asiakasmäärät Nordean konttoreissa ovat kaiken kaikkiaan vähentyneet nyt pandemia-aikana. Konttoriasiointi hoidetaan pääsääntöisesti ajanvarauksella. Asiakkaiden määrää konttoreissa säännöstellään siten, että sisätiloissa voi kerrallaan olla enintään kymmenen henkilöä. Hämäläisen mukaan on ilahduttavaa, että entistä useampi iäkäs asiakas on löytänyt konttoriasioinnille vaihtoehtoisia asiointitapoja.

– Digi- ja etäasiointi ovat turvallisimmat tavat hoitaa pankkiasiat tänä päivänä, hän sanoo tiedotteessa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut