Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Minä ja Suomenlahti: | Rakastettuni Suomenlahti

Merellisen rannikkokaupunki Loviisan historia, nykyhetki ja tulevaisuus on vahvasti sidoksissa Suomenlahteen. Samoin naapurikunta Pyhtään.

Omalla kohdallani veneilijänä ja sukeltajana Suomenlahti sopukoineen sekä syvänteineen on vuosien varrella tullut tutuksi monelta kantilta.

Nyt, kun Loviisan Sanomat alkaa toukokuusta lähtien julkaista uudenlaisia Suomenlahti-aiheisia sisältöjä, havahduin itsekin kuinka suuri merkitys merellä ja saaristolla on useimmille meille rannikon asukkaille.

Minä ja Suomenlahti -juttusarjaa tehdään kevään ja kesän aikana yhteistyössä Loviisan Sanomien, Sipoon Sanomien, Uusimaan sekä Kymen Sanomien kanssa. Ajatuksena on avata merellistä elämää, luontoa, historiaa sekä, harrastamista ja yrittämistä niin saaristossa kuin rannikolla Sipoonselältä Loviisanlahden kautta aina Virolahdelle saakka Itäisen Suomenlahden laidalla..

Sisältöjen kautta esitellään ihmisiä, joilla on läheinen suhde mereen. Myös saariston arki, yritykset ja merellinen kulttuuriperintö halutaan tehdä näkyviksi.

 Suomenlahti on ainutlaatuinen alue. Se pitää sisällään lukuisia tarinoita, joita haluamme nyt tuoda esille omana kokonaisuutenaan.

”Havahduin itsekin kuinka suuri merkitys merellä ja saaristolla on useimmille meille rannikon asukkaille”

Monipuolisen sisällön myötä muistutetaan merellisestä kulttuuriperinnöstä, mutta tehdään rannikkoseutua tutuksi ja houkuttelevaksi myös ulkopaikkakuntalaisten silmissä.

Useamman lehden yhteistyön kautta pääsemme tekemään kattavan leikkauksen merellisestä elämästä aina Sipoosta Kotkaan ja Haminaan saakka.

Myös lukijat pääsevät esittelemään omaa näkökulmaansa Suomenlahteen myöhemmin keväällä käynnistyvässä kuvakisan myötä.

Kuten aina, myös Minä ja Suomenlahti -sisältökonseptiin lukijoiden vinkit ovat tervetulleita. Jos siis tiedät tarinan tai henkilön, jolla olisi mielenkiintoinen juttu kerrottavanaan, vinkkaa siitä Lovarille.

Ensimmäinen Minä ja Suomenlahti-sarjan juttu julkaistaan tiistaina.

Arto Henriksson, päätoimittaja