Minä ja Suomenlahti: | Rakastettuni Suomenlahti

Merellisen rannikkokaupunki Loviisan historia, nykyhetki ja tulevaisuus on vahvasti sidoksissa Suomenlahteen. Samoin naapurikunta Pyhtään.

Omalla kohdallani veneilijänä ja sukeltajana Suomenlahti sopukoineen sekä syvänteineen on vuosien varrella tullut tutuksi monelta kantilta.

Nyt, kun Loviisan Sanomat alkaa toukokuusta lähtien julkaista uudenlaisia Suomenlahti-aiheisia sisältöjä, havahduin itsekin kuinka suuri merkitys merellä ja saaristolla on useimmille meille rannikon asukkaille.

Minä ja Suomenlahti -juttusarjaa tehdään kevään ja kesän aikana yhteistyössä Loviisan Sanomien, Sipoon Sanomien, Uusimaan sekä Kymen Sanomien kanssa. Ajatuksena on avata merellistä elämää, luontoa, historiaa sekä, harrastamista ja yrittämistä niin saaristossa kuin rannikolla Sipoonselältä Loviisanlahden kautta aina Virolahdelle saakka Itäisen Suomenlahden laidalla..

Sisältöjen kautta esitellään ihmisiä, joilla on läheinen suhde mereen. Myös saariston arki, yritykset ja merellinen kulttuuriperintö halutaan tehdä näkyviksi.

 Suomenlahti on ainutlaatuinen alue. Se pitää sisällään lukuisia tarinoita, joita haluamme nyt tuoda esille omana kokonaisuutenaan.

”Havahduin itsekin kuinka suuri merkitys merellä ja saaristolla on useimmille meille rannikon asukkaille”

Monipuolisen sisällön myötä muistutetaan merellisestä kulttuuriperinnöstä, mutta tehdään rannikkoseutua tutuksi ja houkuttelevaksi myös ulkopaikkakuntalaisten silmissä.

Useamman lehden yhteistyön kautta pääsemme tekemään kattavan leikkauksen merellisestä elämästä aina Sipoosta Kotkaan ja Haminaan saakka.

Myös lukijat pääsevät esittelemään omaa näkökulmaansa Suomenlahteen myöhemmin keväällä käynnistyvässä kuvakisan myötä.

Kuten aina, myös Minä ja Suomenlahti -sisältökonseptiin lukijoiden vinkit ovat tervetulleita. Jos siis tiedät tarinan tai henkilön, jolla olisi mielenkiintoinen juttu kerrottavanaan, vinkkaa siitä Lovarille.

Ensimmäinen Minä ja Suomenlahti-sarjan juttu julkaistaan tiistaina.

Arto Henriksson, päätoimittaja

Suomenlahti

Itämeren itäisin lahti Suomen ja Viron välissä.

Itäosat kuuluvat Venäjälle.

Lahden pinta-ala on noin 29 500 neliökilometriä.

Suurimmat Suomenlahteen laskevista joista ovat Nevajoki, Kymijoki, Narvanjoki ja Luga. Suomenlahden keskisyvyys on 38 metriä ja suurin mitattu syvyys 123 metriä.

Coriolis-ilmiöstä johtuen merivirrat virtaavat Suomenlahden etelärannikolla lännestä itään ja pohjoisrannikolla idästä länteen päin.

Lähde: Wikipedia

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut