Livetallenne: | Katso tästä livetallenne Loviisan valtuuston ensimmäisestä etäkokouksesta 22.4.2020

Loviisan kaupunginvaltuusto kokoontuu tänään tietokoneidensa äärelle Skype-etäkokoukseen. Loviisan Sanomat lähettää kokouksen entiseen tapaan tälle sivulle sekä Loviisan kaupungin verkkosivulle tänään kello 18 alkaen. Livetallenne on nähtävissä tällä sivulla kokouksen jälkeen.

Valtuuston on määrä päättää koulu- ja päiväkotiverkon kohtalosta. Loviisan kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupungin koulu- ja päiväkotiverkkoa tehostetaan ja sopeutetaan kaupungin laskevaan lapsi- ja oppilasmäärään sulkemalla Teutjärven koulu, Pernå Kyrkobyn skola, Kuggomin päiväkoti ja Leikki-päiväkoti 1.8.2020 alkaen. Haddom skolanin esikoulu on tarkoitus siirtyä Generalshagenin esikoulun yhteyteen, jossa myös järjestetään aamu- ja iltapäivähoito.

- Koulujen sulkeminen tarkoittaisi, että Teutjärven oppilaat siirtyisivät ensi syksystä Kirkonkylän kouluun ja Pernå Kyrkobyn skolan oppilaat Forsby skolaniin. Päiväkotien osalta lapset siirtyisivät keskusta-alueen päiväkoteihin ja Koskenkylän päiväkotiin, todetaan kaupungin tiedotteessa.

Koulu- ja päiväkotiverkon supistamisen taustalla on kaupunginvaltuuston 11.12.2019 vuoden 2020 talousarviota koskeva päätös, jonka mukaan se ei myönnä nykyisen koulu- ja päiväkotiverkon ylläpitämiseen määrärahaa 1.8.2020 alkaen, vaan kaupungin menokehitys on sopeutettava vähentyviin tulovirtoihin ja lapsimäärän vähenemiseen.

Kaupungin tiedotteen mukaan tarve palveluverkon tiivistämiseen pohjautuu muun muassa aikaisempiin kouluverkkoselvityksiin. Laskelmissa on huomioitu myös koulukuljetuskustannusten nousu. Ketään vakinaista työntekijää ei ole tarve irtisanoa, vaan heille voidaan osoittaa toinen työyksikkö. Aikaisemmat kouluverkkoselvitykset osoittavat myös, että monissa kiinteistöissä tarvitaan laajoja kunnossapitotöitä.

Palveluverkon supistamiseen tähtäävä prosessi on sisältänyt kuulemisia, vaikutusten arviointia ja mielipiteiden kirjaamisia. Asianosaisilta ja kiinnostuneilta tahoilta on pyydetty ja saatu kirjallisia mielipiteitä, kertomuksia ja kirjoitelmia. Lapsiin kohdistuvien vaikutusten arviointi on tehty ja kaupungin eri toimielimiltä on pyydetty lausuntoja prosessiin liittyen. Kuuleminen toteutettiin poikkeusolojen ja kokoontumisrajoitusten takia sähköisesti Skype-yhteyden kautta tiistaina 31.3.2020.

Kasvatus- ja sivistyslautakunta on esittänyt omassa lausunnossaan, että ainoastaan Teutjärven koulu lakkautettaisiin ensi syksystä alkaen. Myös kaupunginhallituksessa 6.4.2020 esitettiin, että Pernå Kyrkoby skolan toiminta jatkuisi, mutta esitys kaatui äänestyksessä.

Lue tästä linkistä valtuuston esityslista 22.4.2020: http://julkaisu.loviisa.fi/FIN/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=20205669

Kaupunginvaltuuston kokous on etäkokous, joka striimataan verkon kautta kaupungin verkkosivulle www.loviisa.fi sekä tälle sivulle.

Kaupungin verkkosivuilla todetaan, " Jotta kuitenkin myös he, joilla ei ole esimerkiksi tietokonetta tai internetyhteyttä pystyisivät myös seuraamaan kokousta, järjestetään heille mahdollisuus seurata striimattua kokousta korkeintaan kahdessa alle 10 hengen ryhmissä Raatihuoneen toisesta kerroksesta käsin. Sisäänkäynti tapahtuu takaoven kautta, summerista painetaan ”kanslia”. Osoite Mannerheiminkatu 4, 07900 Loviisa."

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut