Kauttakulkuliikenne kolminkertaistui Loviisan satamassa

Loviisan sataman liikennemäärät jatkoivat kasvuaan vuonna 2019. Kokonaistavaraliikenne oli 795 000 tonnia, josta ulkomaanliikennettä oli 748 500 ja kotimaanliikennettä 46 500 tonnia.

Kauttakulkuliikenteen määrät kasvoivat yli kolminkertaisiksi ja kotimaanliikenteen osuus kasvoi, muu ulkomaanliikenteen vienti ja tuonti laskivat.

– Transitomääristä on kehittynyt erittäin tärkeä osa liikennettä, Loviisan sataman toimitusjohtaja Tiina Vepsäläinen kertoo.

– Lisäksi sataman merkitys kotimaanliikenteen palvelupaikkana on osa positiivista ja monipuolistuvaa liikennekehitystä.

Loviisan sataman päävientituotteita ovat sahatavara, antrasiitti ja vilja, päätuontituote on sementti. Merkittävästi kasvoivat esimerkiksi kierrätysromumetallin vientimäärät. Sataman joustavilla toimintamahdollisuuksilla luodaan edellytykset asiakkaan tehokkaalle kiertotalousliiketoiminnalle.

Loviisan satama on irtolastien lisäksi erikoistunut palvelemaan mekaanisen metsäteollisuuden vientiä.

Satamayhtiön liikevaihto nousi edellisvuodesta noin kahdeksan prosenttia 1,5 miljoonaan euroon. Satama jakaa yli 300 000 euroa osinkona omistajilleen. Helsingin Satama omistaa 60 prosenttia ja Loviisan kaupunki loput.

Lue lisää aiheesta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut