Etunojasta oli hyötyä – lähes kaikki etäopetuksen piirissä Lapinjärvellä

Lapinjärvellä etäopetuksessa ovat lähes kaikki kunnan alakoululaiset. Lähiopetusta annetaan vain yhdeksälle lapselle.

– Käytämme melko sujuvasti jo nyt sähköistä oppimisympäristöä oppimisen tukena. Opettajillamme on erinomaiset valmiudet toimia kaikille aivan uudessa tilanteessa, jossa oppilaat ovat ilman opettajaa etäopetuksessa, sivistystoimenjohtaja Pia Aaltonen kertoi eilen.

Lapinjärvellä etäopetukseen siirtyminen onnistui helposti. Tätä on edesauttanut eMobiilikouluhanke sekä henkilöstön kouluttaminen. Kaikissa kunnissa tilanne ei ole näin hyvä.

– Olemme olleet etunojassa kehittämässä virtuaaliluokkaa ja panostaneet digitaalisen oppimisympäristön kehittämiseen jo normaalitilanteessa.

Lapinjärvellä jokaisella oppilaalla on oma Chromebook tai iPad. Käytössä opetuksen ja oppimisen tukena on Googlen paikkaan sitomattoman opetuksen palvelut sekä erilaisia sovelluksia.

Etäopiskelun suhteen Aaltonen korostaa huoltajien merkitystä.

– Toivomme yhteistyötä ja ymmärrystä lapsen opiskeluun. On kaikkien etu säilyttää oppilaiden päivärytmi ja tukea oppilaita oppimisen etenemisessä.

Koulujen sulkemisen myötä myös koulujen ja aamu- ja iltapäivätoiminta on keskeytetty mukaan lukien ruokapalvelut. Esiopetus jatkuu normaalisti varhaiskasvatuksen yhteydessä kirkonkylässä ja Porlammilla.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut