Loviisa keskeytti työt yli 20 työntekijältä - kulttuuri- ja vapaa-aikatoimen työntekijöiden työt keskeytettiin 1.4.

Auli Henriksson

Loviisan kaupunki on ilmoittanut kulttuuri- ja vapaa-aikatoimessa työskenteleville, että työt keskeytetään 1.4. alkaen.

Käytännössä töiden keskeyttäminen tarkoittaa palkanmaksun keskeytymistä 14 vuorokauden jälkeen ja työntekijöiden tulee ilmoittautua TE-keskukseen.

Työt keskeytyivät niin nuorisotyöntekijöiltä kuin liikunnnanohjaajilta ja kulttuuripuolelta. Työt jatkuvat Loviisan Sanomien keskiviikkona saaman tiedon mukaan toistaiseksi kirjastonjohtaja Tapani Häkkisellä, kaupunginmuseon intendentti Ulrika Rosendahlilla ja vapaa-aikasihteeri Päivi Hämäläisellä.

Kaikkiaan työt keskeytettiin kulttuuri- ja vapaa-aikapuolella yli 20 työntekijältä.

Töihin jäivät hankerahoituksella toimivat kaksi ohjaamon työntekijää ja kaksi etsivän nuorisotyön tekijää.

– Valtioneuvostohan käytännössä päätti asiasta sulkemalla toimintoja ja tiloja. Kaupunginhallitus keskusteli asiasta 23.2. ja poikkeusolojen johtoryhmä päätti asiasta 24.3., kommentoi Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom.

Ilmoitus töiden keskeytymisestä tuli työntekijöille vasta keskiviikkona 31.3., ja osalle viesti oli ilmeisesti vielä matkalla keskiviikkoiltapäivällä.

– Keskeytys ei vaadi varoitusaikaa, sitä on kuitenkin annettu, Oker-Blom toteaa.

Tieto töiden keskeytymisestä annettiin skype-kokouksessa, jonka jälkeen annettiin myös paperilla henkilökohtaisesti. Jos tämä ei ollut mahdollista, niin henkilölle lähetettiin sähköposti asiasta.

Moni jäi kaipaamaan yhteistä ohjeistusta siitä, mitä viestiä annetaan useille yhteistyökumppaneille. Oker-Blom kertoo ohjeita annetun ja työhyvinvointikoordinaattorilta tulevan vielä ohjeistusta.

Kaupunginkirjaston henkilökunta toteaa omassa töiden keskeytystä koskevassa tiedotteessaan, että keskeytyksen aikana kirjasto vastaa edelleen sähköposteihin ja pyrkii palvelemaan myös puhelimitse.

Kaikkien lainojen eräpäiviä on pidennetty 1.6.2 asti.

– Kaupungin päätös tulee vaikuttamaan kirjaston aineistotarjontaan myöhemmin tänä vuonna, tiedotteessa ennakoidaan.

Kirjaston e-aineistot ovat käytettävissä tavalliseen tapaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.