Polkujuoksusta syysversio – metsässä voi kohdata kummajaisia

Tapahtumassa voi törmätä Halloween-kummajaisiin. Henrik Lund

Mika Mykkänen

Korsmalmin metsämaasto täyttyy Halloween -kummajaisista illan pimentyessä perjantaina 1. marraskuuta.

– Kyseessä on erittäin matalan kynnyksen polkujuoksu kautta vaellus. SisuXtrailin kevyt syysversio, Maria Vickholm Lapinjärven Urheilijoista (LuLi) kertoo.

SisuXtrail Goes Halloween -tapahtumassa ajanottoa ei ole ja ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä. Jokainen osallistuu omalla vastuulla. Oma otsalamppu tai muu valaisin on pakollinen varuste. Alueelle tehdään heijastinnauhalla merkattu kuuden kilometrin polku.

– Luvassa on rentoa vaellusta metsän poluilla, omassa tahdissa, otsalampun valossa ja maustettuna Halloween -tunnelmalla.

Paikalla on LuLi:n järjestäjien lisäksi metsän Halloween -kummajaisia, jotka vaeltavat polulla ja sen vierellä.

Vickholmin mukaan tapahtuma on tarkoitettu metsän sekä polkujuoksun ja -vaelluksen ystäville.

– Periaatteessa ikärajaa ei ole, mutta osallistujan tulee uskaltaa vaeltaa pimeässä metsässä kummajaisten kanssa. Vuonna 2007 ja myöhemmin syntyneet pääsevät mukaan ilmaiseksi, muille hauskuus maksaa viisi euroa henkilöltä.

Käytännössä kyseessä on tavallinen polkujuoksutapahtuma, mutta pimeässä.

– Halloween-rekvisiitta ja pimeys tuovat juoksuun ja kävelyyn oman mausteensa.

Saako pukeutua teeman mukaisesti?

– Saa toki! Sehän on vain hauskaa!

Vaelluksen jälkeen ei tarvitse myöskään olla tyhjin vatsoin, sillä LuLilla on myyjäiset Korsmalmin majalla, jossa on tarjolla muun muassa kahvia, makkaraa ja pullaa. Maalissa on mehutarjoilu.

Lähtö tapahtuu Korsmalmilta (Parantolantie 76, 07800 Lapinjärvi) kello 18 ja 19 välillä ja maalissa tulisi olla viimeistään kello 20.

Kesän korvilla järjestetty SisuXtrail -polkujuoksutapahtuma on ollut menestys ja kevääseen on pitkä aika, joten seura halusi sille kevyempää jatkoa syksylle.

– Viime toukokuun tapahtuma meni erinomaisesti ja saimme jälleen kerran todella positiivista palautetta osallistujiltamme. Eniten korostettiin tunnelmaa, järjestelyjä, vaellus-sarjaa ilman ajanottoa ja tarpeeksi haastavaa maastoa.

Osallistujia oli viime kesänä kaiken kaikkiaan 370 eli miltei tuplasti edellisvuoteen verrattuna. Seuraava tapahtuma on 9.5.2020.

Urheiluseura sai kesäkuussa Lapinjärven kunnalta erityispalkinnon menestyksekkäästä tapahtumasta, joka toi nostetta pienelle kunnalle ja kannusti kuntalaisia liikkumaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.