Paikkatietokyselyyn vastaamiseen saa apua perjantaina - tähän mennessä noin 270 vastaajaa on onnistunut kyläalueen rajaamisessa

Kaavasuunnittelija Timo Leikas on tavattavissa Lovinfossa perjantaina 17.1. kello 13–16 ja avustaa tarvittaessa kyselyyn vastaamisessa. Loviisan kaupunki

toimitus

Loviisan kaupungin joulukuun lopussa avaamaan paikkatietokyselyyn kylien entisille ja nykyisille asukkaille voi edelleen vastata. Kyselyllä kerätään Loviisan kylien asukkaiden näkemyksiä kotikylänsä tai entisen kotikylänsä kehityksestä. Vastauksia käytetään alueiden maankäytön kehittämissuunnittelun tukena sekä hyödynnetään arvioitaessa eri alueiden kaavoituksellisia tarpeita. Kyselyn aineistoa voidaan käyttää myös eri alueiden markkinoinnin suunnittelussa.

Kyselystä on käyty jonkin verran keskustelua muun muassa sosiaalisessa mediassa, ja joillakin vastaajilla on ollut haasteita kyselyyn vastaamisessa. Yleisimpänä ongelmana esiin on tullut kyläalueen rajauksen piirtäminen, ja jonka jälkeen vastaaja ei ole päässyt etenemään kyselyssä. Alueen piirtäminen lopetetaan klikkaamalla uudelleen sitä pistettä, josta on aloittanut piirtämisen. Tämän jälkeen kyselyssä pääsee eteenpäin. Kyläalueen rajausta pyydetään kyselyn vastaajalta, koska halutaan selvittää kylien asukkaiden näkemystä oman kylänsä rajoista. Erityisesti pienempien kylien rajat ovat monesti niin sanottua perimätietoa, josta kartta-aineistoa ei aiemmin ole kerätty. Kyselyn tuloksista on tavoitteena saada aikaan myös mahdollisimman kattava listaus Loviisan kylien nimistä.

Kyselyyn vastaaminen on monille helpointa tietokoneella, mutta vastaaminen onnistuu myös älypuhelimella ja tabletilla. Kaupunki suosittelee kuitenkin käyttämään tietokonetta kyselyyn vastaamiseen. Kyselyn oletusarvoiseksi taustakartaksi on nyt vaihdettu Google mapsista tuttu ilmakuva. Vastaaja voi vaihtaa taustakarttaa ikkunan oikeasta yläkulmasta. Kaavasuunnittelija Timo Leikas on tavattavissa Lovinfossa perjantaina 17.1. kello 13–16 ja avustaa tarvittaessa kyselyyn vastaamisessa.

Vastausaineiston perusteella tähän mennessä yli 270 vastaajaa on onnistunut kyläalueen rajaamisessa. Tämä lukumäärä on sellaisia vastauksia, joiden karttarajaus on tallennettu ja sille on kirjoitettu nimi. Lisäksi on tallennettuja rajauksia ilman kylän nimeä. Vastauksia on saatu koko nyky-Loviisan alueelta, joskin vastaukset painottuvat Pernajan ja Liljendalin alueisiin.

Aineisto käydään perusteellisesti läpi sen jälkeen, kun kysely on sulkeutunut. Kaikki vastaukset huomioidaan aineiston analysoinnissa riippumatta siitä, onko vastaaja vastannut kyselyä loppuun saakka.

Kyselyyn vastanneiden arvotaan kolme lahjakorttia Kino Marilyniin. Arvontaan voi osallistua kirjoittamalla puhelinnumeron kyselyn lopussa olevaan kenttään. Mikäli ei halua osallistua arvontaan, tulee kenttä jättää tyhjäksi. Puhelinnumeroa ei voi yhdistää aiemmin annettuihin vastauksiin.

Kysely on avoinna vastattavaksi 26.1.2020 saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. ”Täällä on niin rauhallista” – Loviisa Campingissa paikat ovat välillä olleet loppuunmyytyjä
 2. Unelmien hirsitalo löytyi kartanon mailta – Talokaupat toivat helsinkiläisen yrittäjäpariskunnan Malmgårdiin
 3. Porlammilla valokuvanäyttely viime vuosisadan alun elämästä
 4. Oivalluksia kuvin ja sanoin – Jaakko Stickin näyttely The Odor tarjoilee surrealistisen taidekokemuksen
 5. Katso 360°-video: Katso video: Tältä näyttää meno ravihevosen kyydissä Loviisan raveissa
 6. Kutsumuksena merenkäynti – Valkossa asuva Patrik Snellman löysi unelmatyönsä meriltä
 7. Leijonat ärjyi FC Loviisan nurin – valmentaja pettyi omiensa esitykseen
 8. Taitavissa käsissä kankaasta syntyy tauluja, laukkuja ja hiuskoristeita
 9. Loviisan kesäravit saatiin vihdoinkin käyntiin – samalla juhlistettiin radan 70-vuotista taivalta juhlalähdöllä
 10. Maastopaloja enemmän, autopaloja vähemmän – Palotilanteiden tahallisuus jää usein pimentoon
 11. Kesäravit alkavat maanantaina – Loviisassa odotetaan vesi kielellä kauden avausta
 12. Tissiflashmob lauantaina Loviisassa – teemana vallan takaisin ottaminen
 13. Pohjoinen vetää nyt puoleensa - Vaikka moneen maahan lentomatkailu on auennut, elämyksiä etsitään lähialueilta
 14. Minä ja Suomenlahti: Otto ahmii tonneittain jätteitä kyytiinsä – Sipoon suunnalta jätekeräykseen päätyi melko uusia televisioita
 15. Asukasmäärä kasvoi neljässä kunnassa – Sipoo se vain jaksaa porskuttaa, mutta kyllä Lapinjärvelläkin päästiin plussalle

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.