Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Yrityspalvelut tulee järjestää aina asiakkaan palvelemiseksi, myös muutostilanteissa

"Kuntien luottamushenkilöillä päättäjinä ja virkamiehillä valmistelijoina on nyt näytön paikka."

Uudenmaan Yrittäjät kiinnittää huomiota kunnallisten yrityspalvelujen järjestämisen asiakaslähtöisyyteen ja jatkuvuuteen Uudellamaalla.

Yrityspalveluilla tässä tarkoitetaan sellaista aloittavien yritysten ja toimivien yritysten neuvontaa, jonka tarkoituksena on yritysten liiketoiminnan kehittäminen. Uudellamaalla yrityspalvelut on järjestetty eri tavoin eri puolella Uuttamaata – useimmiten useamman kunnan alueella toimivien, kuntien omistamien kehittämisyhtiöiden kautta. Muutama kunta hoitaa yritysneuvonnan itse ja jokunen kunta ostaa palvelua kehittämisyhtiöstä, jota se ei omista.

Uudenmaan Yrittäjät on huolissaan yrityspalvelujen järjestämisestä alueellaan niin, että yrityspalvelut ovat saatavilla kaikille yrittäjille. Erityisesti kiinnitämme huomiota ajankohtaiseen tilanteeseen, jossa kunnat valmistautuvat aktiivisesti TE24-uudistukseen ja järjestävät palveluitaan uudelleen.

Yrittäjät tarvitsevat yritysneuvonnan, jossa on:

– Lähtökohtana yrityksen oma tilanne ja sen kehittäminen.

– Riittävä laaja asiantuntemus erilaisten ja eri toimialojen yritysten palvelemiseksi.

– Seutukunta- ja aluetuntemusta oman kunnan lisäksi

– Riittävät resurssit vastata palveluntarpeeseen tarvittaessa nopealla aikataululla.

–  Monipuoliset, jouhevat palvelukanavat.

– Taloudellinen toimintatapa, jotta jatkuvuus ja kehittäminen ovat mahdollisia.

Yrityksen perustaminen on ainutkertainen tapahtuma yrityksen näkökulmasta, samoin sen kehittämisspurtit. Jokainen yritys ansaitsee mahdollisuuden laadukkaaseen yritysneuvontaan, osuu sen perustamis- tai kehittämisajankohta mihin hetkeen hyvänsä.

Huomautamme vielä, että yrityspalveluista sen enempää kuin TE-palveluista ei saa tulla tai välittyä vaikutelma, että ne ovat työkalu, jolla yritykset pyritään valjastamaan kunnan työllisyydenhoitoon tai verokertymän kartuttamiseen. Yrityspalvelut on vastakin suunniteltava ja toteutettava sellaisina, kuin asiakkaiden palvelutarve edellyttää. Yritykset ovat asiakkaita niin työvoimapalveluissa kuin yrityspalveluissa.

Kuntien luottamushenkilöillä päättäjinä ja virkamiehillä valmistelijoina on nyt näytön paikka, kuinka tosissaan he ottavat yrittäjät kunnan asiakasryhmänä huomioon.

Kun yritykset menestyvät hyvin, myös kunnat menestyvät.

Ahtiainen on Uudenmaan Yrittäjien puheenjohtaja, Ovaska yhdistyksen aluejohtaja.