Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Olisi ollut aihetta pohtia messualueen yleisilmettä ja ns. Loviisa-henkeä

Asuntomessualue on ”hiljalleen” hahmottumassa. Sekasotku ja sillisalaatti kuvaa parhaiten alueen yleisilmettä. Kivi- ja puutaloja, tasa-, pulpetti- ja harjakattoja sikin sokin, pitkin poikin aluetta – arkkitehtonisesti täydellinen kaaos!

Palataanpa alueen nollatilanteeseen, jolloin ensimmäistäkään viivaa alueen hahmottelussa ei ollut vielä vedetty. Tällöin olisi ollut aihetta pohtia alueen yleisilmettä ja ns. Loviisa-henkeä, josta kohteessa on karkealla tavalla poikettu.

Yhtenä esimerkkinä vanhan perinnerakennuksen naapuriksi – lähes siihen kiinni – on rakennettu kaksi tasakattoista kaksikerroksista kivitaloa! Kaupunkiahan markkinoidaan yleisesti idyllisenä, vanhojen puutalojen tunnelmallisena, merellisenä pikkukaupunkina – vrt. ”Loviisan Wanhat Talot” -tapahtuma”, joka vuosittain vetää kymmentuhantisen yleisön tänne – tätä ei messualue todellakaan tue!

Kuka ottaa vastuun alueen yleisilmeen huonosta suunnittelemisesta?

Messuthan ovat tietysti uudisrakennuskohde ja näin ollen ei voida edes odottaa ”mitään Loviisan Alakaupunki-kopiointia” vaan kohde tulisi toteuttaa modernilla tavalla yhtenäisenä, tasapainoisena ja harmonisena kokonaisuutena. Tässä on nyt sitten täydellisesti epäonnistuttu!

Alkuperäisten suunnitelmien mukaisista rakennushankkeista osa on jo peruttu, joka myös todennäköisesti kuvaa osaltaan suunnittelutavoitteiden virheellistä asettelua.

Hankkeeseen kuulu myös alueen kantakaupunkiin yhdistävä ponttonisilta – syysmyrskyjen ja parimetristen aaltojen armoilla keikkuvan sillan käyttökelpoisuutta olisi ehkä syytä vielä pohtia uudelleen – ennen sen tilausta!

Kuka ottaa vastuun alueen yleisilmeen huonosta suunnittelemisesta?

Loviisan arkkitehtonista kehittämistä ja suunnittelua viisikymmentä vuotta tehneenä, nykytilanteeseen pettyneenä.