Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sana viikonvaihteeksi Yllättävä ilmoitus

Tuleva sunnuntai on Marian Ilmestyspäivä. Enkeli Gabriel ilmestyi neitsyt Marialle ilmoittamaan, että Maria tulee synnyttämään Jeesuksen, Jumalan pojan, Vapahtajan.

Maria oli varmaan hämmentynyt mutta ilmaisi oman suostumuksensa enkelille sanoen: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit. Luuk. 1: 38.

Tilanne ei ollut helppo myöskään Josefille, joka oli kihloissa Marian kanssa. Kyllä siihenkin aikaan varmaan osattiin puhua ja ihmetellä asioita vaikkei tiedotusvälineitä ollutkaan. Koko tämä Jeesuksen elämänkaari ihmisenä maan päällä oli Jumalan suunnitelmaa. Jeesuskin hyväksyi osansa kuolemalla ristillä, jotta me kaikki saisimme armon.

Paljon nuorisotyötä tehneenä myös lasten- ja nuorisohuollon laitoksissa sekä seurakunnassa, en voinut välttyä seuraavalta ajatukselta.

Mitä ajattelee nuori, joka epäilee, tajuaa tai saa varmistavan tiedon, että on raskaana? Uskon, että paniikki on aika monella! Kenelle nuori uskaltaa puhua, keneltä kysyä neuvoa? Sydämestäni toivoisin, että jokaisella olisi edes yksi taho, joka neuvoisi.

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksellä sovitellaan ja ratkaistaan nuorten väkivaltaa ja konflikteja. Yllättävän raskaus uutisen saava nuori ei suoraan ole kohderyhmää. Paniikki, hämmennys ja kaikki mahdolliset tunteet saattavat aiheuttaa nuorelle halun vahingoittaa itseään. Kumppanin kanssa voi tulla konflikteja.

Mutta YV esitteen kannessa oleva teksti sopii minusta oikein hyvin tähänkin. Tehdään yhdessä toisille se, mitä tahtoisimme itsellemme tehtävän.

Kirjoittaja on Agricolan suomalaisen seurakunnan nuorisotyönohjaaja.