Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osallistu Pursiseura ÖNS:n ja Loviisan Sanomien perinteikkääseen jääveikkaukseen ja voita 150 euron lahjakortti!

Suomen on oltava ”terveesti itsekäs”

Olemme äskettäin käyneet sanallista ja poliittista sotaa suomalaisten talousmetsien käytön puolesta. Mielestäni tajuttava, että uusiutuva luonnonvaramme metsä luo edelleen kestävän pohjan kansantaloudellemme.

Talousmetsämme ovat myös paras ratkaisu ilmastopolitiikkaan ja sitä paremmin, mitä voimakkaimmin metsät kasvavat. Tämä on biologinen tosiasia.

Käytän otsikossa ilmaisua ”terveesti itsekäs”. Metsäasian lisäksi on kyettävä sanomaan avoimesti ja suoraan oma tahtotila muissakin asioissa. Olemmeko tottuneet menneinä vuosikymmeninä myötäilyyn? Jatkammeko tätä yhäkin?

Omakotiliitto on jo pitkään varoittanut EU-tasolla lainsäädännön valmistelussa olevista asuinkiinteistöihin kustannuksia tuovista uhista.

Hyviltä kuulostavat energiatehokkuus- ja päästövähennysvaatimukset uhkaavat tuoda kymmenien tuhansien eurojen remontteja kiinteistöille.

Kuinka omakotien asukkailla olisi varaa tällaisiin? Monet ovat pienituloisia ja eläkeläisiä, päivittäinen ostovoimakin on koetteilla. Kirkonkylissä ja taajamissakin asuntojen hinnat ovat matalat, jos olisi myyntiä aikomassa. Saisiko remonttilainojakaan?

Minusta ei ole mieltä pakottaa remontteihin taloissa, jotka toimivat. Kyllä omistajat itse tietävät edelleen asiat parhaiten ja haluavat jo nytkin toimia järkevästi taloudellisten voimavarojensa mukaan. Ihmisiä ei saa ajaa velkavankeuteen eikä pois kodeistaan.

Emme tarvitse omiin taloihimme ja metsiimme vieraita isäntiä. Vain omat näkemyksemme kirkkaasti esittäen ja niistä tinkimättä voimme saada muiltakin arvostusta. Myötäilijöiltä viedään ”tuhkatkin pesästä”, siksi oltava ”terveesti itsekäs”.

Kansanedustaja 12 vuotta, kansanedustajaehdokas, Uusimaa/Keskusta